10 τρόποι για πιο ποιοτική ζωή

1. Ξύπνα νωρίς. Ανάλογα με το πρόγραμμα του καθένα νωρίς σημαίνει να ξυπνήσεις έχοντας χρόνο να…
πραγματοποιήσεις χωρίς βιασύνες και άγχος τις δουλείες σου.

2. Μην παραβλέπεις το πρωινό. Το πρωινό παραλείπεται από πολλούς ανθρώπους που συνήθως το αντικαθιστούν με καφέ. Ο καφές όμως δεν περιέχει την ενέργεια που απαιτεί ο οργανισμός μας για να λειτουργήσει ειδικά μετά από τον ύπνο.

3. Κάνε λίστα. Γράφοντας τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε σε μία λίστα οργανώνουμε καλύτερα το χρόνο μας και με αυτό τον τρόπο μας περισσεύει περισσότερος.

4. Ξεκίνα ένα χόμπι. Το χόμπι μπορεί να είναι οποιαδήποτε δραστηριότητα σε ενδιαφέρει και σε διασκεδάζει. Βοηθάει να ξεφύγουμε από την ρουτίνα του προγράμματος μας και το μυαλό μας να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό.

5. Συστηματική άσκηση. Το αίσθημα ευφορίας που προσφέρει σε συνδυασμό με τα σωματικά οφέλη της γυμναστικής την κάνουν ιδανική για το καθημερινό πρόγραμμα. Γενικά είναι προτιμότερη πιο συχνή γυμναστική για μικρότερο χρονικό διάστημα παρά λιγότερες μεγάλες προπονήσεις.

6. Ποικιλία στα γεύματα. Όταν καταναλώνουμε το ίδιο φαγητό συνέχεια όχι μόνο μας αφήνει ανικανοποίητους και το βαριόμαστε αλλά δεν τροφοδοτεί τον οργανισμό με όλα τα απαραίτητα για τη λειτουργία του συστατικά.

7. Ολοκλήρωνε εκκρεμότητες. Οι εκκρεμότητες που αφήνεις τείνουν να συσσωρεύονται κάνοντας την τακτοποίηση τους δυσκολότερη.Η καλύτερη στιγμή για να τακτοποιήσεις μια μικρή εκκρεμότητα είναι τη στιγμή που την αντιλαμβάνεσαι.

8. Αναγνώρισε την αξία σου. Η δυνατότητα να αντιλαμβάνεσαι τις ικανότητές σου και να μπορείς να εμψυχώσεις τον εαυτό σου με αυτό τον τρόπο βοηθάνε την ψυχολογική ισορροπία. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για ότι άσχημο μας συμβαίνει και ούτε μπορούμε να επηρεάσουμε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας.

9. Βελτίωσε τις σχέσεις σου. Αφιέρωσε κάποιο χρόνο στους φίλους και τα κοντινά σου πρόσωπα. Μοιράζοντας μαζί τους τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς σου δένεσαι μαζί τους και αισθάνεσαι πιο ολοκληρωμένος.

10. Κανε ξεκαθάρισμα των χωρών σου. Το ξεκαθάρισμα του χώρου εργασίας η του σπιτιού είναι ο καθαρισμός, η τακτοποίηση των αντικειμένων και το πέταμα ή χάρισμα πραγμάτων που δεν σου χρησιμεύουν πια.

pentapostagma.gr

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: