Τρίζουν τα κόκκαλα των Μπιζανομάχων,σήμερα στα Ελευθέρια των Ιωαννίνων..

Αν όχι εθνική αλλά τοπική ντροπή αποτελεί.. και μεγάλη για τον ιστορικό (πρώην) δήμο Μπιζανίου, και νυν Δήμου Ιωαννιτών, και μάλιστα μόλις μερικά εκατοντάδες μέτρα από το Ηρώο των μπιζανομάχων.. όπου αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκαν ουκ ολίγες εθνικές εκδηλώσεις για τα 99α Ελευθέρια της πόλης από τον Οθωμανικό ζυγό…
Είναι ιστορική η ντροπή.. στο συγκεκριμένο κτήριο και πρώην Δημαρχείο Μπιζανιου όπου βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο..
επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα κριτικοί, μακεδονομάχοι.. κάτοικοι και πολλοί μαθητές από όλο το λεκανοπέδιο αντίκρισαν σήμερα με θλίψη, αλλά και με ένα μεγάλο ”γιατί;” αυτήν την πρωτοφανή αδιαφορία των αρμοδίων… Εδώ βλέπετε λοιπόν, στους τοίχους του πρώην Δημαρχείου τεράστια αλβανικά συνθήματα.. αλλά ακόμα χειρότερα το κτήριο είναι ”ορφανό” από την Ελληνική σημαία, που μέχρι και σήμερα μέρα των ελευθέριων της πόλης δεν έχει αναρτηθεί ώστε κυματίζει η περήφανη σημαία μας τουλάχιστον για τους επισκέπτες… αλλά βλέπετε μόνο η σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης..
έτσι τελικά να μη μας φταίνε σε όλα οι ευρωπαϊκοί ”σύμμαχοι” μας.. αλλά περισσότερο οι τοπικοί μας προύχοντες για την σημερινή ντροπή κατάντια και ιστορική βεβήλωση της μνήμη των αναρίθμητων Μπιζανομαχων που έπεσαν για να είμαστε εμείς σήμερα ”ανεξάρτητοι” και ελεύθεροι από κάθε δυνάστη και κατακτητή… έτσι πραγματικά σήμερα δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι …τρίζουν τα κόκαλα των Μπιζανομάχων και αθάνατων ψυχών της πατρίδας..

Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι έχει γίνει επανειλημμένος κρούση σε πολλούς αρμόδιους του δήμου Ιωαννιτών-Μπιζανίου.. από πολλούς κάτοικους του Μπιζανίου για αυτές της ανεπίτρεπτες εικόνες..
έτσι εμείς είχαμε αποθανατίσει αυτές τις εικόνες πρόσκαιρου, βλέπετε την ημερομηνία των φωτογραφιών .. και να βλέπουμε σήμερα ότι επαληθεύεται αυτήν την ιστορική αδιαφορία…και για το γνήσιο του αρθρου μας, σας παραπέμπουμε σε δυο τοπικές εφημερίδες των Ιωαννίνων όπου σήμερα ..έχουν και στα νέα τους τις εικόνες-φωτογραφίες που βλέπετε …

metsovitis.blogspot.com

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: