Τα βιντεοπαίχνιδια δράσης βελτιώνουν την όραση

Καλά τα νέα για μικρούς και μεγάλους gamers. Το επιχείρημα των γονιών «Μην παίζεις αυτά τα παιχνίδια γιατί θα αποκτήσεις πρόβλημα στα μάτια»…
μπάζει από παντού πλέον.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα βιντεοπαιχνίδια δράσης σε ορισμένες περιπτώσεις αποδεικνύονται ευεργετικά για την όραση.

Στη μελέτη συμμετείχαν έξι νέοι οι οποίοι γεννήθηκαν με καταρράκτη (συγγενής καταρράκτης). Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να παίξουν το πασίγνωστο first «Medal of Honor» για 40 ώρες μέσα σε ένα μήνα. Οι ασθενείς έπρεπε να παίζουν πέντε μέρες την εβδομάδα για 2 ώρες το περισσότερο προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος για εθισμό. Τα αποτελέσματα έδειξαν βελτίωση στην όραση για τους 5 από τους 6 ασθενείς. Οι συμμετέχοντες μπορούσαν να διακρίνουν πρόσωπα ευκολότερα και να διαβάζουν μικρότερους χαρακτήρες καλύτερα από πριν.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του McMaster University στον Καναδά αυτά τα παιχνίδια απαιτούν τη γρήγορη ανταπόκριση των παικτών. Ακόμη, αυξάνουν τα επίπεδα ντοπαμίνης και αδρεναλίνης, γεγονός που κάνει τον εγκέφαλο πιο ενεργό.

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: