Τέσσερις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και 15 μέρες κατάληψη στο δημοτικό γυμναστήριο Αγ. Στεφάνου

Από τις 20/10/2011 έως και σήμερα, δουλεύουμε χωρίς διακοπή απλήρωτοι και ανασφάλιστοι προσφέροντας τις υπηρεσίες μας…
στο δημοτικό γυμναστήριο του Αγ. Στεφάνου στον ενιαίο δήμο Διόνυσου προκειμένου να μην κλείσει. Δουλεύαμε με την προϋπόθεση ότι από εβδομάδα σε εβδομάδα θα πληρωθούμε αλλά και ότι θα υπογράψουμε και τις νέες συμβάσεις εργασίας που έρχονταν. Μετά από πολλές προσπάθειες δίκες μας, του σωματείου εργαζομένων του Δήμου και των αθλούμενων, με αλλεπάλληλες επιστολές και οχλήσεις στον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Άθλησης και Νεολαίας αλλά και στον δήμαρχο, καταφέραμε να τεθεί ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου ζητήσαμε άμεση λύση στην οικονομική, ηθική και εργασιακή μας εξαθλίωση.

Η απάντηση στο εργασιακό μας μέλλον ήταν ότι θα προκηρυχθούν νέες θέσεις γυμναστών μέσω ΑΣΕΠ και μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με το ίδιο καθεστώς μέχρι την προκήρυξη. Πάλι μας κοροϊδεύουν δηλαδή, καθώς αυτό μας στέλνει σπίτι μας διότι ενώ δουλεύαμε στο γυμναστήριο και εισπράττονταν οι συνδρομές των μελών, εμείς χάναμε τα μόρια της ανεργίας οπού προκύπτουν μονό από την εγγραφή μας στον ΟΑΕΔ, καθώς και κάποιο άλλο μεροκάματο. Αναφορικά με τα δεδουλευμένα μας και τις ασφαλιστικές μας εισφορές η απάντηση του Δημάρχου ήταν: «πηγαίνετε δικαστικώς να πάρετε τα λεφτά σας!».

Αυτό μας θα μας οδηγήσει στην πλήρη εξόντωση, δεδομένου ότι έχουμε άμεση ανάγκη των χρημάτων μας, για αυτό και προβήκαμε στην διαδικασία της επίσχεσης εργασίας και την κατάληψη του γυμναστηρίου.

Εμείς οι γυμναστές τονίζουμε ότι δεν έχουμε καμιά προσωπική εμπάθεια με κανέναν. Το μονό που ζητάμε είναι τα δεδουλευμένα μας και την επιστροφή μας στην εργασία για αυτό και γνωστοποιούμε το πρόβλημα μήπως και δοθεί αίσιο τέλος στην ταλαιπωρία μας. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι την εκμετάλλευση που αντιμετωπίζουμε στον ιδιωτικό τομέα θα αντιμετωπίζαμε και στο δημόσιο.

Για τον λόγο αυτό θα δώσουμε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 23/2/2012 στο Δημοτικό Γυμναστήριο Σαρανταπόρου 1Α στον 1ο όροφο, τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-6215104, όπου θα μπορέσουμε να σας εξηγήσουμε με περισσότερη σαφήνεια τα δίκαια αιτήματα μας.

Οι απλήρωτοι γυμναστές
Εκπρόσωποι των αθλουμένων
Σωματείο των υπαλλήλων του δήμου
Δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της διοίκησης του γυμναστηρίου

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: