Σε ποια υπουργεία θα γίνουν απολύσεις

Σχέδιο απολύσεων για το 3% των υπαλλήλων κάθε υπουργείου εξετάζει η κυβέρνηση, στα πλαίσια του σχεδίου μείωσης του προσωπικού στο Δημόσιο.Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, μετά την κατάργηση ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αλλά και αυτοτελών υπηρεσιών, το προσωπικό θα απολυθεί, ενώ μετά από αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από ιδιωτικές εταιρείες, θα προκύψει ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν υποχρεωτικά από το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2012.

Σύμφωνα με το «Έθνος», το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις 15.000 απολύσεις εντός του έτους προβλέπει την «οριζόντια περικοπή» κατά μέσο όρο 3% των μόνιμων και των εποχικών υπαλλήλων που απασχολούνται σε κάθε υπουργείο, αλλά και στα νομικά πρόσωπα που εποπτεύει.

Ποιοι εξαιρούνται

Εξαίρεση θα υπάρξει μόνον για το ένστολο προσωπικό των υπουργείων Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ενώ δεν θα εξαιρεθούν οι υπάλληλοι σε Υγεία και Παιδεία.

Η πρόταση του υπουργείου θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα, που αναμένεται ότι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Το ίδιο σχέδιο προβλέπει ότι τα ποσοστά συμμετοχής κάθε υπουργείου στις απολύσεις που πρέπει να γίνουν μέχρι τα τέλη του 2012 θα κυμαίνονται ανάλογα με το πλεονάζον προσωπικό που διαθέτουν οι υπηρεσίες. Για παράδειγμα, μεγαλύτερη συμμετοχή του 3% αναμένεται να έχει το υπουργείο Εργασίας λόγω της αναδιάρθρωσης του ΟΑΕΔ, καθώς και το υπ. Οικονομικών από το προσωπικό των ΔΕΚΟ.

Εντός διμήνου οι αποφάσεις

Εντός του επόμενου διμήνου, κάθε υπουργός θα αποφασίσει για τις υπηρεσίες και τα νομικά πρόσωπα της αρμοδιότητάς του που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.

Ταυτόχρονα, οι αξιολογητές των εταιρειών θα εισηγούνται ποιοι υπάλληλοι πρέπει να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους και ποιοι «κόβονται» μετά τη βαθμολόγηση του συνόλου των κριτηρίων που θα αποφασιστούν.

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: