Μπαρόζο: Αποφύγαμε μια χρεοκοπία της Ελλάδας

Ο κίνδυνος μιας στάσης πληρωμών της Ελλάδας στις προθεσμίες αποπληρωμής των δανείων της αποφεύχθηκε χάρη στη συμφωνία που…
επιτεύχθηκε για ένα δεύτερο σχέδιο διάσωσης της χώρας, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Η συμφωνία, η οποία συνήφθη από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, “κλείνει την πόρτα στο σενάριο μιας στάσης πληρωμών με όλες τις σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που θα είχε αυτή”, δήλωσε ο Μπαρόζο σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτήρισε “ουσιαστικό βήμα προς τα μπροστά” τη συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας που επιτεύχθηκε μερικές ώρες από τις χώρες της ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι αυτή θα επιτρέψει στην Ελλάδα “να οικοδομήσει μια πιο σταθερή οικονομία, ικανή να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη”.

“Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση στη δημοσιονομική σταθεροποίηση και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα (…) Πιστεύω ότι το μήνυμα αυτό πρέπει να είναι σαφές. Και ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα είναι να πούμε την αλήθεια”, προσέθεσε ο Μπαρόζο.

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία αυτή εξέφρασε σήμερα και ο Βρετανός υπουργός ΟικονομικώνΤζορτζ Όσμπορν, προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η συμφωνία αυτή αποδεικνύεται “λογική όσον αφορά την κατάσταση της Ελλάδας”, σημείωσε.

“Βεβαίως ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει δύσκολες αποφάσεις, αλλά δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα είχε άλλες επιλογές”, πρόσθεσε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το “μεγάλο βήμα προς τα μπροστά” που έγινε για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη.

nooz.gr

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: