Η αλήθεια για τον Λουκάνικο και τη ζωή του

Όλοι συμπαθούμε τον επαναστάτη σκύλο της πλατείας Συντάγματος, τον διάσημο πλέον Λουκάνικο.
Έχει γίνει ήρωας, έχει γίνει διάσημος σε όλο τον κόσμο απο τη συμμετοχή του στα συλλαλητήρια του κέντρου της Αθήνας και όλοι νοιαζόμαστε για την τύχη ενός τόσο καλού σκυλάκου, όπως και τόσων άλλων αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορούν γύρω μας.

Τα αδέσποτα του κέντρου της πρωτεύουσας είναι περισσότερο “τυχερά” – θα λέγαμε – σε σχέση με άλλα αδέσποτα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα, ταίζονται, αντιμετωπίζονται με συμπάθεια από όλους και συχνά τα χαϊδεύουν και τα ταίζουν και περαστικοί.

Όσο για τον γνωστό σε όλους μας Λουκάνικο, δεν χρειάζεται οίκτο, γιατί όπως διερευνήσαμε και πληροφορηθήκαμε, κάθε βράδυ κοιμάται στο ζεστό σπίτι οδοντιάτρου. Άρα έχει την ελευθερία του και τη θαλπωρή του.

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτά τα σκυλιά έχουν μάθει σε έναν τρόπο ζωής και ελευθερίας κινήσεων και δύσκολα θα αποδεχθούν κάποια “χρυσή φυλακή”, που εμείς οι άνθρωποι θεωρούμε ότι θα τους αρέσει περισσότερο.

Έχει αγάπη λοιπόν και φροντίδα ο Λουκάνικος και ζει μια χαρά ως διάσημος αδέσποτος στο κέντρο, με τις βόλτες του, το φαγητό του και τη φροντίδα που χρειάζεται το βράδυ για να ξεκουραστεί ζεστά.

Ας μην επιτρέψουμε να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης ένας “διάσημος επαναστάτης Έλληνας σκύλος” και ας τον αφήσουμε εκεί που ανήκει και στη ζωή που τον ευχαριστεί.

animalspress.blogspot.com

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: