Ημέρα της κρίσεως για την Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση τουEurogroup, στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να δώσουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ευρωζώνης έγκριση, ώστε να αποδεσμευθεί η νέα δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 17:00 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλες. Η νύκτα αναμένεται μακρά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις εξελίσσονται με βραδύ ρυθμό.

Τι δήλωσαν οι «πρωταγωνιστές»

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξέφρασαν «αισιοδοξία» για το ίδιο θέμα, προσερχόμενοι στο Eurogroup.

Αντίθετα, ο Ολλανδός ομόλογός τους, Γιαν Κες ντε Γιάχερ, υποστήριξε την ανάγκη να τεθεί η Ελλάδα σε καθεστώς «μόνιμης εποπτείας» από την Ε.Ε.

Από πλευράς του, ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός και υπ. Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει πάνω από 130 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του δευτέρου πακέτου βοηθείας.

PSI
Καθώς η συνεδρίαση του Eurogroup συνεχίζεται με τη συμμετοχή του κ. Γιώργου Ζανιά, ως αναπληρωτή του Υπουργού των Οικονομικών, η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον κ. Βενιζέλο, η τρόικα (κ.κ. Γιεργκ Άσμουσεν και Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ, ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Δημοσιονομικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μάρκο Μπούτι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ο κ. Λορέντσο Τζιορτζιάνι από το ΔΝΤ) και ο Αντιπρόεδρος του Euro Working Group και εκπρόσωπος του Λουξεμβούργου Ζωρζ Χάινριχ, συμμετέχουν σε μια παράλληλη διαπραγμάτευση με τους κ.κ. Τζωρτζ Νταλάρα, Ζαν Λεμιέρ και Γιόζεφ Άκερμαν του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτυ (IIF) με αντικείμενο την αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο PSI.

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: