Διαμαρτυρίες για τη σύλληψη του δημοσιογράφου στο Σύνταγμα

«Στο πλαίσιο του νόμου» έγινε, όπως αναφέρει η αστυνομία, η σύλληψη του δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, Χρήστου Μαζανίτη, στη διάρκεια των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα την περασμένη Κυριακή…
 

Όπως υπογραμμίζει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της: «Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από εντολή των Εισαγγελικών Αρχών που επόπτευαν τις αστυνομικές επιχειρήσεις στο Κέντρο της Αθήνας, και εφόσον ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος προσεκλήθη επανειλημμένως από τις αστυνομικές δυνάμεις να επιδείξει, όπως άλλωστε υποχρεούται, την αστυνομική και δημοσιογραφική του ταυτότητα. Οι αστυνομικές ενέργειες έγιναν στο πλαίσιο του νόμου».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, με την οποία η Ένωση εξέφραζε την έντονη διαμαρτυρία της για το περιστατικό. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ «διαμαρτύρεται έντονα για τον απρόκλητο προπηλακισμό και τη σύλληψη του συναδέλφου Χρήστου Μαζανίτη κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού του λειτουργήματος».

Στην ανακοίνωση περιγράφεται το γεγονός: «Χθες, Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, ενώ ο συνάδελφος κάλυπτε μαζί με το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού « ΑΝΤΕΝΝΑ » τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, ομάδα αστυνομικών των ΜΑΤ, αφού προσπάθησε να παρεμποδίσει τον συνάδελφο, του επιτέθηκαν φραστικά και τελικά τον συνέλαβαν και τον παρέπεμψαν στο αυτόφωρο. Ο συνάδελφος αφέθη ελεύθερος το πρωί, ύστερα από πολύωρη ταλαιπωρία αφού, όμως, ορίστηκε τακτική δικάσιμος!»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών συμπλήρωσε ακόμη πως «οι προπηλακισμοί, οι προκλήσεις και η ωμή αστυνομική βία δεν θα κάμψουν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι ταγμένοι να υπηρετούν την αλήθεια και τη Δημοκρατία». Επίσης, όπως αναφέρεται, ζητεί εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή και απαιτεί να ανακληθεί η όποια δίωξη επινοήθηκε προσχηματικά κατά του συναδέλφου.

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: