Βορίδης: Ήμουν ακτιβιστής της Δεξιάς, συμμετείχα σε φασαρίες

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπεραμύνθηκε της δράσης του στα φοιτητικά του χρόνια και έθεσε και την σημερινή ταυτότητα του νέου του κόμματος, λέγοντας ότι…
«η ιδεολογική γραμμή της ΝΔ είναι ο πατριωτικός φιλελευθερισμός»

Με δηλώσεις του στο ΒήμαFM ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από τον ΛΑΟΣ και την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας όρους… ζευγαριού που δεν είναι πια μαζί.

«Καταλαβαίνω ότι ένας χωρισμός μπορεί να δημιουργήσει πικρά συναισθήματα. Εγώ δεν θα μπω σε αυτήν τη συζήτηση των αντεγκλήσεων. Δεν έχω καμία προσωπική αντιδικία με τον οποιονδήποτε. Η απόφασή μου ήταν πολιτική. Είχε να κάνει με το πολύ μεγάλο θέμα της υπερψήφισης ή όχι της δανειακής σύμβασης», είπε ο υπουργός.

Η προσέγγιση και συστράτευση με την Νέα Δημοκρατία «συνδέεται με την, κατά την κρίση μου, κεντρική πολιτική ανάγκη, η ψήφος του ελληνικού λαού να αναδείξει μια κυβέρνηση, που θα είναι αξιόπιστη στο εξωτερικό, θα μπορεί να μιλήσει με επάρκεια, θα μπορεί να δεσμευτεί πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. Και ταυτόχρονα να μπορεί να εγγυηθεί στον ελληνικό λαό, την ελπίδα εξόδου από την κρίση».

Ο ίδιος αν και λίγες μόνον ημέρες στο κόμμα αναφέρθηκε και στην ταυτότητά του, λέγοντας ότι «η ιδεολογική γραμμή της ΝΔ είναι ο πατριωτικός φιλελευθερισμός».

Απέρριψε εξάλλου τις αιτιάσεις όσων βλέπουν πίσω από την είσοδό του σε ένα κόμμα εξουσίας, την παρουσία ακραίων απόψεων σε λανθάνουσα κατάσταση. «Αν εννοείτε ότι υποκρίνομαι, γιατί στη πραγματικότητα υπάρχει ένα κακό τέρας μέσα μου, το οποίο περιμένω τη κατάλληλη στιγμή να το βγάλω, να εμφανιστεί, να το αποκαλύψω, θα σας πω ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιον, ο οποίος είναι εκτεθειμένος, να υποκρίνεται τόσο πολύ και τόσο καλά, σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».
Απέφυγε ωστόσο να διαχωρίσει την σημερινή του θέση από όσα του επιρρίπτουν άλλες πολιτικές δυνάμεις, για συμμετοχή σε βίαιες πράξεις κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων. Αντίθετα, παραδέχθηκε ότι «πράγματι, ήμουν, ως νέος, ένας ακτιβιστής της Δεξιάς. Και εκείνες οι εποχές είχαν φασαρίες και σε μερικές από εκείνες τις φασαρίες έχω συμμετάσχει», είπε ο υπουργός.
Οσον αφορά την αναθεώρηση τέτοιων απόψεων, αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «η δημόσια αυτοκριτική είναι ίδιον της Αριστεράς. Εμείς τις αυτοκριτικές μας, οι δεξιοί, τις κάνουμε ή με τον εξομολόγο ή με τον εαυτό μας».

dete.gr

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: