Ακτιβιστές της Greenpeace ενάντια στα μεταλλαγμένα

Ακτιβιστές της Greenpeace βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε σούπερ μάρκετ σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπου κόλλησαν αυτοκόλλητα με τη σήμανση «Μεταλλαγμένες ζωοτροφές;» σε… συσκευασίες γάλακτος των εταιρειών ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ. Με τον τρόπο αυτό η Greenpeace συνεχίζει και ζητά από τις εταιρείες να εξασφαλίσουν καθαρές ζωοτροφές χωρίς μεταλλαγμένα. Η δράση έρχεται σε συνέχεια του σκανδάλου που αποκάλυψε η Greenpeace πριν έξι μέρες, όταν ανακοίνωσε ότι βρήκε μεταλλαγμένα έως 90% σε ζωοτροφές που χρησιμοποιούν οι 4 αυτές εταιρείες.

Μέχρι και σήμερα το πρωί, καμία εταιρεία δεν έχει δεσμευθεί ουσιαστικά για το πώς θα απαλλάξει οριστικά τις ζωοτροφές της από μεταλλαγμένα. Αντιθέτως, οι εταιρείες έχουν επιδοθεί σε πόλεμο ανακοινώσεων, αποφεύγοντας την ανάληψη ουσιαστικής δράσης. Με δεδομένο ότι η έρευνα της Greenpeace αφορά τυχαία δείγματα ζωοτροφής και ότι όλα τα δείγματα που περιείχαν σόγια βρέθηκαν μεταλλαγμένα, το πρόβλημα είναι τεράστιο και δεν αφορά ‘μερικές’ φάρμες. Οι εταιρείες θα πρέπει τώρα να επικεντρώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε να απαλλάξουν οριστικά τις ζωοτροφές τους από μεταλλαγμένα.

«Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε καθαρή ζωοτροφή και μάλιστα ντόπια ζωοτροφή, μέχρι να πάρουμε δεσμευτικές απαντήσεις και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα από τις εταιρείες για τα επόμενά τους βήματα. Περιμένουμε ουσιαστικές δεσμεύσεις και από τις υπόλοιπες γαλακτοβιομηχανίες και εταιρείες ζωικών προϊόντων.» είπε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace ενάντια στα μεταλλαγμένα.

Η Greenpeace διευκρινίζει ότι στόχος δεν είναι τα ίδια τα σούπερ μάρκετ, αλλά οι γαλακτοκομικές εταιρείες, καθώς και οι υπόλοιπες εταιρείες ζωικών προϊόντων που έχουν την ευθύνη να εξασφαλίζουν ότι τα ζώα, από τα οποία παράγονται τα προϊόντα τους, εκτρέφονται με καθαρή ζωοτροφή. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να μην επαναλαμβάνονται παρόμοια σκάνδαλα, είναι να σταματήσουν οι εταιρείες να εξάγουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να εισάγουν μεταλλαγμένα και να επενδύσουν στην καλλιέργεια ντόπιας ζωοτροφής που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσει την ανάπτυξη στην περιφέρεια.

Στείλε email διαμαρτυρίας στις εταιρείες:

http://tros-oti-troei.gr/

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: