Έκλεψαν το πετρέλαιο θέρμανσης από το Λύκειο Δαράτσου

«Ξέφραγο αμπέλι» αποτελούν τα σχολεία , τα οποία χωρίς φύλαξη βρίσκονται έρμαια στις διαθέσεις κλεφτών ή και συμμοριών.
Τις τελευταίες ημέρες άγνωστοι έκλεψαν περίπου 300 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης από δεξαμενή του Γενικού Λυκείου στο Δαράτσο της Νέας Κυδωνίας του Δ.Χανίων.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί της Δευτέρας 20/2, όταν διεύθυνση και καθηγητές πήγαν να ανοίξουν το σχολείο μετά την λήξη της τριήμερης κατάληψης από τους μαθητές.

Η πόρτα που οδηγεί στον καυστήρα ήταν παραβιασμένη και σύμφωνα με εκτιμήσεις οι κλέφτες μετέφεραν το πετρέλαιο με κάνιστρα.

Να σημειωθεί πως το Γενικό Λύκειο Νέας Κυδωνίας βρίσκεται μακρυά από σπίτια, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτε καθώς και το Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας που βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής έπεσε θύμα βάνδαλων κλεφτών.

Συγκεκριμένα, πριν από δύο εβδομάδες περίπου, ομάδα αγνώστων επέδραμε στο Γυμνάσιο προξενώντας ζημιές και κλέβοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ προσπάθησαν να βάλουν ακόμη και φωτιά.

Όπως τονίζει η εκπαιδευτική κοινότητα, όσο τα σχολεία παραμένουν αφύλακτα, τόσο θα αυξάνονται και οι περιπτώσεις κλοπών.

Οι υπεύθυνοι των σχολείων βάζουν λουκέτα και παίρνουν όσα μέτρα ασφαλείας είναι δυνατόν, αλλά – ως γνωστόν – τα λουκέτα και οι συναγερμοί δεν εμποδίζουν τους κλέφτες.

http://www.flashnews.gr/

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: