Άνοιξε ο δρόμος για τις εκλογές

Την ώρα που το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης άναβε το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της οικονομικής…
βοήθειας προς την Ελλάδα, ο κεντρικός ενδεχομένως πρωταγωνιστής αυτής της αλλαγής στάσης από την πλευρά των Βρυξελλών, βρισκόταν στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη μαρτυρική νήσο, δείχνοντας τον άλλο δρόμο της εθνικής εξωστρέφειας, που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, προκειμένου να ανακτήσει μέρος της χαμένης εθνικής αυτοπεποίθησης, αξιοπρέπειας και κυριαρχίας.

Η δική του εθνική στάση στην ψηφοφορία στη Βουλή για το Μνημόνιο ΙΙ, και οι δεσμεύσεις που ανέλαβε για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία, ήταν τα δεδομένα που λειτούργησαν σε διεθνές επίπεδο υπέρ της χώρας, προκειμένου να οδηγηθούμε στο σημερινό θετικό αποτέλεσμα.

Από την Κύπρο λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε σημαντική και θετική την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας για τη χώρα, διασφαλίζει την ευρωπαϊκή παρουσία της, και φυσικά, ανοίγει το δρόμο για εκλογές.

Πρόσθεσε ότι για να οδηγηθεί το Eurogroup στη συγκεκριμένη απόφαση, η συμβολή της Νέας Δημοκρατίας, με τη στάση που κράτησε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ήταν καθοριστική.

statesmen.gr

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: