Στους δρόμους της Πάτρας 8.000 μικροί καρναβαλιστές

Περισσότεροι από 8.000 μικροί καρναβαλιστές «πλημμύρισαν» την Πάτρα με χρώματα, χαμόγελα και ελπίδα, αφού στην ουσία αποτελούν το μέλλον του πατρινού καρναβαλιού.
Με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και είχε σύμμαχο τον καλό καιρό, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του «Καρναβαλιού των Παιδιών», που φέτος είχε θέμα «Με παραμύθια δεν χορταίνουμε».

Την παρέλαση άνοιξε η μπατίνα του δήμου Πατρέων και η μασκότ του Καρναβαλιού, «ο Τζίτζικας», ενώ ακολούθησαν τα άρματα του Καρναβαλιού των Παιδιών, που αποτελούν δημιουργίες του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων. Συγκεκριμένα παρέλασαν ο «Καρναβαλάκος», το «Κάστρο», «Ο Γίγαντας και η Κοκκινοσκουφίτσα», τα «Δέντρα», τα «Γουρουνάκια και Λύκος και Δέντρο», ο «Πίτερ Παν», ο «Κούνελος» και το «Μουσικό ‘Αρμα».

Αμέσως μετά οι μικροί καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους με τις πολύχρωμες στολές τους και τα μπαλόνια τους, ενώ μερικές από τις ομάδες συνοδεύονταν από άρματα, καρναβαλικές κατασκευές και ποδήλατα.

Στην παρέλαση πήραν μέρος παιδιά από δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικούς συλλόγους, το «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και ανεξάρτητες συμμετοχές.

Πάντως η παρέλαση των παιδιών έδωσε την ευκαιρία και σε αρκετούς μεγαλύτερους να διασκεδάσουν, αφού σε αρκετές περιπτώσεις συνόδευσαν τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά.

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: