Στους δρόμους οι Ισπανοί

Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και οι περικοπές δαπανών καταστρέφουν το κράτος πρόνοιας και στην Ισπανία. Με αυτό το σύνθημα, εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη χώρα. Οι διοργανωτές, συμπεριλαμβανομένων των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων Comisiones Obreras και UGT, δήλωσαν ότι μέχρι και μισό εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν σε 57 πόλεις. Στη Μαδρίτη διοργανώθηκε μια από τις ογκοδέστερες διαδηλώσεις από τότε που ξέσπασε η κρίση. Οι δρόμοι γέμισαν με ανθρώπους κάθε ηλικίας από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Aτότσα μέχρι την πλατεία Σολ στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η νέα συντηρητική κυβέρνηση της χώρας ξεκίνησε την τετραετή θητεία της τον Δεκέμβριο με περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων που μέχρι σήμερα φθάνουν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Ισπανία έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στον ανεπτυγμένο κόσμο (23%) και πολλοί πολίτες φοβούνται ότι αποκτώντας οι επιχειρήσεις μεγαλύτερες εξουσίες, θα υπάρξει νέο κύμα απολύσεων και νέα συμβόλαια που δεν θα εξασφαλίζουν δικαιώματα στους εργαζόμενους.

http://presscopy.blogspot.com/

[via]

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: