Στις 18 Μαρτίου το ΠΑΣΟΚ αλλάζει αρχηγό

Κανονικά, στις 18 Μαρτίου, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Παρασκευής… στα γραφεία της οδού Ιπποκράτους, με τη συμμετοχή του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη, του γραμματέα της Επιτροπής Δεοντολογίας Γιώργου Ανωμερίτη και τους γραμματείς της Αττικής (Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών) της Γραμματείας του Τομέα Οργανωτικού.

Παραμένουν, επίσης, οι ημερομηνίες για τη σύγκληση της Εθνικής Συνδιάσκεψης και του Εθνικού Συμβουλίου για την κατάθεση και ανάδειξη των υποψηφιοτήτων, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι δύο. Του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει, ακόμα, επισήμως την πρόθεσή του, αλλά θα το πράξει τις αμέσως επόμενες ημέρες, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά στη συζήτηση για το PSI.
Επίσης, υπάρχει και η ανακοινωθείσα υποψηφιότητα του Στέφανου Τζουμάκα, η οποία συναντά δυσκολίες στη συγκέντρωση του απαραίτητου αριθμού των υπογραφών που απαιτούνται προκειμένου να κατατεθεί μια υποψηφιότητα. Σχετικά με το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το προηγούμενο του 2007, όπου υπήρξαν χαλαρά κριτήρια, αρμόδια μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας απέκλειαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι, τότε, δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη στο Καταστατικό, το οποίο τροποποιήθηκε στα συγκεκριμένα άρθρα του, στο Συνέδριο του 2008.

Ενδέχεται, πάντως, να μετακινηθεί προς τα πίσω η ημερομηνία συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπάρχει χρόνος για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων, να εξεταστούν οι όποιες ενστάσεις και οι υποψήφιοι να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τα μέλη και τους φίλους που θα κληθούν να ψηφίσουν. Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς το Πολιτικό Συμβούλιο, το Εθνικό Συμβούλιο θα μπορούσε να συνεδριάσει, αντί στις 11 Μαρτίου, όπως αρχικά είχε οριστεί, την επόμενη μέρα της Εθνικής Συνδιάσκεψης, η οποία θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Μαρτίου.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής έγινε και μια πρώτη αποτίμηση των μέχρι σήμερα διαδικασιών στις κομματικές οργανώσεις του Κινήματος. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα συμμετοχής στην περιφέρεια, ενώ στην Αττική τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Ωστόσο και στην Αττική διαπιστώνεται ότι στις διαδικασίες προσέρχονται οι «παλιότεροι», όσοι, δηλαδή, έχουν αρκετά χρόνια κομματικής ζωής και ανεπτυγμένη παραταξιακή συνείδηση.

Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία έχει αποκτήσει σημαντική τεχνογνωσία στη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών, το επιχειρησιακό σχέδιο (χειρόγραφα και ηλεκτρονικά) που θα περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις καθενός, για κάθε μέρα των επόμενων 4 εβδομάδων μέχρι την εκλογή προέδρου.

Ένα από τα θέματα που απασχολούν την Επιτροπή, είναι που και πόσες κάλπες θα στηθούν. Αν δηλαδή θα στηθεί μια κάλπη ανά Καλλικρατικό δήμο, ή μια ανά Καποδιστριακό δήμο. Στην πρώτη περίπτωση θα στηθούν 350 κάλπες, ενώ στη δεύτερη 1100. Στις εκλογές, στις οποίες δεν αναμένεται να συγκεντρωθεί ο αριθμός του 2007, θα πάρουν μέρος μέλη και φίλοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, ο οποίος έχει ήδη «φορτωθεί» στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποφευχθούν περιπτώσεις διπλοψηφιών. Πρέπει επίσης το όνομα του ψηφοφόρου να περιλαμβάνεται και στους κομματικούς καταλόγους.

Σχετικά με τους βουλευτές που δεν ψήφισαν την περασμένη Κυριακή τη νέα σύμβαση, από την Επιτροπή Δεοντολογίας ξεκαθαρίζεται ότι όσοι δεν είναι, πλέον, μέλη της ΚΟ, δεν είναι και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, επομένως δεν θα πάρουν μέρος στη συνεδρίαση του οργάνου. Όσοι βουλευτές έχουν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η τελευταία, με βάση το Καταστατικό, τους παραπέμπει στο Εθνικό Συμβούλιο για να αποφασίσει εκείνο, ως αρμόδιο όργανο για τα μέλη του.

Πρόκειται για τους εννέα βουλευτές, Γιάννη Κουτσούκο, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, Παναγιώτη Δημητρουλόπουλο, Βασίλη Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρη Κουσελά, Δημήτρη Καρύδη, Μαρία Μίχου και Μιχάλη Τζελέπη.

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: