Προς συμφωνία στις Βρυξέλλες ο Παπαδήμος

Ισχυρή ένδειξη ότι απόψε, στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ θα ληφθούν τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα και δε θα υπάρξει νέα αναβολή, αποτελεί η παρουσία Παπαδήμου στις Βρυξέλλες και η ενδεχόμενη συμμετοχή του στην κρίσιμη για την Ελλάδα, συνεδρίαση…

Ως το μεσημέρι αναμένεται να έχουν κλείσει τρία ζητήματα που απομένουν για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, που – σύμφωνα με όλες οι πλευρές – αναμένεται να εγκρίνει το Γιούρογκρουπ. Πρώτον, το θέμα του ειδικού λογαριασμού μέσω του οποίου θα εξυπηρετείται κατά προτεραιότητα το χρέος. Δεύτερον, να βρεθεί το ποσό των 6 δις ευρώ το οποίο χρειάζεται να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Τρίτον, να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή της ΕΚΤ στην ανταλλαγή ομολόγων, για να μειωθεί το ποσοστό του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ μέχρι το 2020 και το Γιούρογκρουπ να δεχθεί ένα ποσοστό της τάξης του 122% με 124%.                                   

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής απόψε έρχεται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατ΄ επείγοντος  το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις μειώσεις σε μισθούς, κύριες και επικουρικές συντάξεις. Επιπλέον, θα κατατεθεί δεύτερο νομοσχέδιο, επίσης με επείγοντα χαρακτήρα, για τα εκκρεμή ζητήματα στον τομέα της Υγείας, τις νέες ρυθμίσεις για τα φάρμακα και την αναδιάρθρωση και ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, αν χρειαστεί, το υπουργικό συμβούλιο, στην αυριανή συνεδρίασή του να ρυθμιστούν οι τελευταίες εκκρεμότητες του PSI με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ειδικά για το PSI σύμφωνα με τον προγραμματισμό που συζητήθηκε μέσα στο υπουργικό συμβούλιο στις 8 Μαρτίου αναμένεται να γίνει η δημόσια προσφορά για την ανταλλαγή των ομολόγων και στις 11 Μαρτίου να πραγματοποιηθεί.

Πάντως, ο κ. Παπαδήμος επιχείρησε να κόψει τη συζήτηση περί επιτρόπου ή επιτρόπων, λέγοντας ότι «τέτοιο θέμα δε συζητείται», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι εφόσον σήμερα το Γιούρογκρουπ λάβει τις τελικές αποφάσεις, υπάρχει διάθεση από τους Ευρωπαίους ηγέτες ώστε άμεσα να δοθεί και το αναπτυξιακό πακέτο.      

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: