«Προίκα» 3,5 δις ευρώ στο ΙΚΑ από την κατάργηση του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας

Δανεικά και αγύριστα μένουν στο ΙΚΑ περί τα 3,5δις ευρώ, που είναι εισφορές υπέρ των οργανισμών της Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας και… αποτελούσαν οφειλές του Ιδρύματος προς τους δυο οργανισμούς. .

Ειδικότερα με την ψήφιση του νόμου για την νέα δανειακή η κυβέρνηση περιέλαβε και την κατάργηση των δύο οργανισμών για τους οποίους εργοδότες και εργαζόμενοι κατέβαλαν εισφορές μέσω του ΙΚΑ, για τις παροχές από τους δύο οργανισμούς.

Μπορεί η κυβέρνηση να αναφέρει την κατάργηση των δυο οργανισμών ως μέτρο μείωσης του μη μισθολογικού κόστους απαλλάσσοντας επιχειρήσεις και εργαζόμενους από τις εισφορές , ωστόσο φαίνεται ότι ο στόχος ήταν πέραν των άλλων να απαλλαγεί το ΙΚΑ από οφειλές προς τους οργανισμούς αυτούς .

Όπως είπε, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΕΚ σε τηλεοπτική εκπομπή στο Σκάι το Σάββατο, η ακίνητη περιουσία τους σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 15 δίς ευρώ και στα ταμεία τους υπάρχουν 700 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρέη του ΙΚΑ προς τους οργανισμούς ανέρχονται στα 3,2 δίς ευρώ!

Έτσι πλέον στις εκκρεμείς υποχρεώσεις του ΙΚΑ προς τρίτους οργανισμούς μένουν μόνο οι εισφορές υπέρ του ΟΑΕΔ και του ΛΑΕΚ .

http://www.asfalisinet.gr/

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: