Ποιες είναι οι απαιτήσεις της Τρόικα προκειμένου να εγκριθεί η νέα δόση

Το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και τρόικα, προβλέπει ότι το αργότερο μέχρι την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, θα πρέπει να έχει κλείσει η οικονομική πολιτική για όλη την περίοδο 2012-2015, ενώ μέσα σε σχεδόν δύο εβδομάδες πρέπει… να υπογραφούν 79 υπουργικές αποφάσεις ως προαπαιτούμενο για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», οι δανειστές μας απαιτούν σε μια εβδομάδα -ως την ερχόμενη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου- την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων δράσεων για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης και την ενεργοποίηση του PSI.

Τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνουν: Υπογραφή υπουργικών αποφάσεων, έκδοση εγκυκλίων ώστε να καταργηθούν οι μετενέργειες στις συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει ή λήγουν, κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις, πάγωμα των ωριμάνσεων σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις και κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας.

Για τα ζητήματα που αφορούν στις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και τις περικοπές σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, θα κατατεθεί στην βουλή εφαρμοστικός νόμος.

Σε αυτόν θα υπάρξει και ρητή διάταξη για την αναδρομική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο από 1ης Νοεμβρίου του 2011.

Ως το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να εκδοθούν όλες οι αποφάσεις προκειμένου να τεθούν σε εκκαθάριση ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ και άλλοι φορείς του δημοσίου.

Επίσης να εκδοθούν εγκύκλιοι για την πλήρη απελευθέρωση 20 κλειστών επαγγελμάτων.

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: