Οικονομολόγος αναγνώστης … χωρίς παρωπίδες

Αφορά Τι σημαίνει κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος

Ο φίλος που έκανε την καταχώρηση καταστροφολογεί αγνοώντας (εσκεμμένα;) τα παρακάτω δεδομένα της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε…

1. Πόσοι είναι αυτοί στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που έχουν πάνω από 10.00 € καταθέσεις στην τράπεζα? Εκτιμώ δυστυχώς πολύ λίγο..

2. Οσοι έχουν καταθέσεις της τάξης των 10.000 θα τις έχουν καταναλώσει μέσα στους επόμενους μήνες καθώς τα εισοδήματα συρρικνώνονται, αν υπάρχουν, και το κόστος ζωής όλο ανεβαίνει.

3. Ρευστότητα δεν υπάρχει ήδη στην αγορά και δεν πρόκειται να βελτιωθεί με την ενίσχυση των τραπεζών, καθώς τα χρήματα θα κλείσουν απλώς τις τρύπες τους.

4. Θα σωθούν οι τράπεζες με λεφτά ΟΛΩΝ μας και δεν θα έχουμε καμία δυνατότητα να πούμε στις τράπεζες τι να κάνουν με αυτά (π.χ ρευστότητα στην αγορά) γιατί το ελληνικό κράτος δεσμεύτηκε γι’ αυτό με το μνημόνιο 2!! Δίνουμε λεφτά και παίρνουμε κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου!!! ΑΝ είναι δυνατόν!!

5. Σε περίπτωση που επιστρέφαμε σε δικό μας νόμισμα όλα αυτά θα ήταν πολύ ευκολότερο να αντιμετωπιστούν, η αγορά θα είχε ρευστότητα και οι εξαγωγικές εταιρίες θα ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικές.

6. Οικονομία και αγορά υπάρχει υπάρχει και σε χώρες που δεν έχουν ως νόμισμα το ευρώ και το δολάριο και λειτουργούν μια χαρά καθώς υπάρχουν άλλες σημαντικότερες παράμετροι που κάνουν μια οικονομία επιτυχημένη εκτός από τη νομισματική σταθερότητα. Ο άσχετος με τα οικονομικά (και από ότι φαίνεται και από τα νομικά) υπουργός οικονομίας μας κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι δεν θα μας αφήσει πάσι θυσία να γίνουμε Ινδία!!! Προκαλώ λοιπόν όποιον θέλει να εξετάσει τα οικονομικά (τους περίφημους δείκτες στους οποίους οι αριθμολάγνα μερίδα των οικονομολόγων και οι άσχετοι δίνουν τόση σημασία) στοιχεία της “κακόμοιρης” Ινδίας και να πει αν θεωρεί τον εαυτό του που ζει στην ελληνική οικονομία του Ευρώ..

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: