Μνημόνιο συμπαράστασης από τους σταρ

Με την οικονομική κρίση να απειλεί πλέον όλες τις χώρες και με τους λαούς να βλέπουν την κατάσταση στην Ελλάδα ως μελλοντική δική τους… αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, στηρίζοντας τη χώρα μας, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν αυτό το «τσουνάμι» των μέτρων λιτότητας από το να χτυπήσει και τις υπόλοιπες χώρες.

Αυτό αναφέρει σήμερα ο Τύπος της Κυριακής, σημειώνοντας ότι στο κλίμα υπέρ της Ελλάδος, που εκφράστηκε έντονα χθες και με τις διαδηλώσεις ανά τον κόσμο με το σύνθημα «We are all Greeks», όλο και περισσότεροι επώνυμοι εκφράζουν επίσης την στήριξή τους στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας.

Τα παραδείγματα είναι πολλά. «Ο κόσμος πρέπει να δείχνει την προσοχή τους σε οποιαδήποτε χώρα περνάει τόσα πολλά και να δείχνει όσο μεγαλύτερη στήριξη είναι δυνατόν», αναφέρει η Αντζελίνα Τζολί, με αφορμή την προβολή της ταινίας της για τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Από την άλλη, η Γκουίνεθ Πάλτροου σχολιάζει ότι η Ελλάδα «έδωσε αξίες και όρισε ιδανικά. Απέναντι σε μια χώρα που πρόσφερε σημαντικά πράγματα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, οφείλουμε να είμαστε περισσότερο γενναιόδωροι».

«Μπορεί η οικονομία της χώρας σας να μην πηγαίνει καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε ανίσχυροι», επεσήμανε απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό ο Ρόμπιν Ουίλιαμς. «Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους» προσθέτει.

Οι δηλώσεις στήριξης προς την Ελλάδα όμως δεν σταματούν εκεί. Έχετε «μια επίμονη χώρα με υπέροχους ανθρώπους», λέει ο Στίβεν Σπίλπεργκ για την Ελλάδα. Ενώ ο ελληνικής καταγωγής, Γάλλος παρουσιαστής, Νίκος Αλιάγας σε συνέντευξή του επισημαίνει ότι «το να χτυπάμε τους Έλληνες είναι σαν να χτυπάμε την Ευρώπη. Μην ταπεινώνετε τους Έλληνες», τονίζει.

Τέλος, όπως αναφέρει η εφημερίδα, χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Ότο Ρεχάγκελ, που «δόξασε» ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδος τη χώρα μας, στο Euro το 2004. «Μαθαίνω τι συμβαίνει και στεναχωριέμαι πολύ», λέει ο… αγαπημένος μας Γερμανός.

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: