Η μαγκιά έχει ήδη γίνει…

Ποιος θα το ‘λεγε και θα τον πίστευαν ότι πριν την έναρξη της σεζόν, ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να παίζει τον τίτλο του πρωταθλητή σε τρία παιχνίδια στο ΟΑΚΑ.
Ίσως το χάσει τελικά το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, όμως ποιος μπορεί να μην παραδεχτεί ότι οι “πράσινοι” ξεπεράσαν ξανά και ξανά τους εαυτούς τους και πως στην τελική είναι νικητές στα μάτια όλης της ποδοσφαιρικής πιάτσας.

Είναι σίγουρα υποτιμητικό για έναν Παναθηναϊκό, όταν θεωρείται υπέρβαση να βρίσκεται απλά δύο βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό οκτώ αγωνιστικές πριν τον τερματισμό.

Δεν παύει όμως να πρόκειται για μια ρεαλιστική προσέγγιση… Κανείς δεν το περίμενε, ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του “τριφυλλιού”. Κι εδώ που τα λέμε, οι περισσότεροι ούτε που έχουν καταλάβει πώς γίνεται κι η ομάδα του Φερέιρα συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα. Δεν εξηγείται εύκολα αυτό που έχει συμβεί, είναι κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική.

Χωρίς μεταγραφές, χωρίς διοίκηση, χωρίς αφεντικό, χωρίς λεφτά και γεμάτος αγωνιστικά προβλήματα, ο εφτάψυχος αλλά και πολεμιστής Παναθηναϊκός βρήκε -πλην ελαχίστων περιπτώσεων- τη λύση σε κάθε πρόβλημα που το παρουσιαζόταν.

Διότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που είχε σε αφθονία όλα όσα του λείπουν αυτή τη στιγμή, διαθέτει επιτέλους ταυτότητα, μαχητικό και ομαδικό πνεύμα. Κι αυτά τα στοιχεία είναι πολύ υποτιμημένα εδώ στην Ελλάδα που μια ζωή αλλάζουμε τους προπονητές, άρα και τις αγωνιστικές φιλοσοφίες, σαν τα πουκάμισα…

πηγή: www.sportdog.gr

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: