Η εγκατάλειψη της Ελλάδας θα σημάνει το τέλος του ευρωπαϊκού ιδεώδους

«Μικρή κίνηση, αλλά με μεγάλη καρδιά» χαρακτήρισε ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης Κάβα ντε Ριρένι, Μάρκο Γκάλντι, την απόφασή του να προσφέρει το μισθό του στον ελληνικό λαό προκειμένου να του συμπαρασταθεί την δύσκολη εποχή της κρίσης…

Μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1, ο κ. Γκάλντι είπε πως οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση, ήταν πολιτικοί, πολιτιστικοί, αλλά και γιατί στη χώρα μας έχει πολλούς φίλους. 

«Η Ελλάδα πρέπει να σωθεί και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μου», τόνισε ο δήμαρχος, ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, παρόμοια με αυτή της Ιταλίας. 

Πρόσθεσε πως η απόφασή του να «θυσιάσει» το μισθό του αποτελεί μία συμβολική κίνηση μπροστά στον ωκεανό προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας, στην οποία ευχήθηκε να ξεπεράσει γρήγορα την κρίση.

Ο Μάρκο Γκάλντι είναι 46 ετών, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Σαλέρνο και ο μισθός του για την θέση του δημάρχου είναι 1.100 ευρώ τον μήνα.

Ο δήμαρχος με κοινή επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ζοζέ Μανούελ Μπαρόζο και τον ηγέτη των Γερμανών σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτζ δηλώνει πως προσφέρει τον μισθό του για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας.

Στο κείμενο της επιστολής του επισημαίνει: «Η Ευρώπη τώρα δοκιμάζεται και η εγκατάλειψη της Ελλάδας αυτή την στιγμή, σημαίνει οριστική εγκατάλειψη της ευρωπαϊκής ιδέας, της μοναδικής ιδέας που αγαπάμε και θέλουμε», ενώ τονίζει πως η κίνησή του είναι συμβολική και ζητά και άλλους Ευρωπαίους πολίτες και πολιτικούς να τον μιμηθούν.

 

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: