Ζυμώσεις ενόψει ενόψει της έκθεσης του ΟΗΕ

Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας βρίσκεται η έκθεση την οποία θα υποβάλει προς το Συμβούλιο Ασφαλείας ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ… με τις εκτιμήσεις του για την πορεία των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με διπλωματικές πληροφορίες που επικαλείται ο «Πολίτης», το πιθανότερο είναι ότι η έκθεση θα υποβληθεί στις αρχές Μαρτίου, δηλαδή μετά και τις δύο συναντήσεις των ηγετών με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, την προσεχή και την μεταπροσεχή εβδομάδα, ώστε οι αξιωματούχοι του διεθνούς οργανισμού να έχουν καθαρότερη εικόνα για τις προοπτικές που υπάρχουν.

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι ο γενικός γραμματέας αναμένεται να επιχειρήσει να δώσει με την έκθεση μία συνολική εικόνα προς το Σ.Α. για τις εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα στις πέντε συναντήσεις του με τους δύο ηγέτες από τον Νοέμβριο του 2010 μέχρι σήμερα και τις συνομιλίες που μεσολάβησαν στη Λευκωσία, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τα στοιχεία που ζήτησε από τις δύο πλευρές να ανταλλάξουν, τις συγκλήσεις που σημειώθηκαν και τις αποκλίσεις που παραμένουν στα βασικά κεφάλαια, ενώ θα επαναλαμβάνει τα όσα ανέφερε στη δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων στο Greentree τον Ιανουάριο για τα επόμενα βήματα.

[via]

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: