«Δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές για την Ελλάδα»

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη…Ο Χέιγκ αρνήθηκε να αναφερθεί στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, στην οποία δεν ανήκει η Βρετανία, ωστόσο είπε ότι είναι μια πιθανότητα.

«Μπορείς να δεις το επιχείρημα με δύο τρόπους. Αν είσαι Έλληνας, μπορείς να πεις, “ας πάρουμε τον έλεγχο της ίδιας της μοίρας μας”. Από την άλλη, δεν είναι απλό να εγκαταλείψεις το ευρώ», δήλωσε ο Χέιγκ στο BBC.

«Δεν υπάρχει νομική πρόβλεψη για την έξοδο μιας χώρας από την ευρωζώνη αλλά την παραμονή της στην ΕΕ αυτή τη στιγμή. Και οι Ελληνες δεν έχουν το παλαιό νόμισμα στα θησαυροφυλάκια έτοιμο για διανομή. Θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν την έξοδο των ευρώ από τη χώρα, ίσως με ελέγχους στα σύνορα», πρόσθεσε ο Χέιγκ. «Το ευρώ κατασκευάστηκε χωρίς εξόδους. Επομένως κανένας από τους δύο τρόπους δεν είναι εύκολος».

Ο Χέιγκ επανέλαβε παλαιότερες διαβεβαιώσεις ότι η Βρετανία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, αλλά τόνισε: «Αυτό που επιθυμούμε για τη χώρα μας είναι ένα τέλος στην αβεβαιότητα».

Όπως δήλωσε στο BBC: «Έχουμε προετοιμάσει σχέδιο για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να βοηθήσουμε βρετανούς υπηκόους που βρίσκονται εκεί (στην Ελλάδα) με κάθε τρόπο, τους κρατάμε ενήμερους σε καθημερινή βάση. Αλλά τώρα εναπόκειται στην ευρωζώνη και στους Έλληνες να ξεκαθαρίσουν τι θα συμβεί».

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: