Β.Ρέντινγκ: «Η αλληλεγγύη δεν είναι δωρεάν»

Η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να αναζητεί αποδιοπομπαίους τράγους στο εξωτερικό για τα προβλήματά της και να εργάζεται σκληρότερα…
ώστε να μπορέσει να εξέλθει από την κατάσταση τηςοικονομικής καταστροφής στην οποία έχει περιέλθει είπε η αρμόδια επίτροπος Δικαιοσύνης, Βιβιάν Ρέντινγκ.

«Εύχομαι οι Έλληνες να επικεντρωθούν στο να ξαναχτίσουν το κράτος τους από το να κατηγορούν αποδιοπομπαίους τράγους εκτός Ελλάδος για τη δεινή τους κατάσταση» υπογράμμισε η Βίβιαν Ρέντινγκ, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.

«Είναι κατανοητό το ότι οι υπουργοί Οικονομικών (της ΕΕ) δεν επιθυμούν πλέον να κάθονται και να παρακολουθούν όταν δεν τηρούνται οι υποσχέσεις. Η αλληλεγγύη δεν είναι δωρεάν. Η Ελλάδα θα πρέπει να κερδίσει αυτήν τη βοήθεια» υπογράμμισε η Ευρωπαία επίτροπος.

Παράλληλα τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς στην «γραμμή» του Βερολίνου και επανέλαβε τα λόγια του Β.Σόιμπλε για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. «Θεωρώ ότι (οι υπουργοί Οικονομικών) θα εγκρίνουν το πακέτο, αλλά υπό όρους. Τα χρήματα δεν μπορεί να ρέουν σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο» σημείωσε Βίβιαν Ρέντινγκ και πρόσθεσε: «Η Γερμανία έχει ήδη πληρώσει αρκετά την Ελλάδα. Τώρα απαιτείται μια ανάλογη χειρονομία ως αντάλλαγμα, διαφορετικά η αλληλεγγύη θα στερέψει».

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: