Βίασε και ανήλικες ο γυναικολόγος

Ενοχή σε 44 συνολικά κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και βιασμός δύο ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 15 και 17 χρόνων από την Κύπρο, παραδέχθηκε σήμερα ενώπιον του… Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στο Επαρχιακό Δικαστήριο, ο 56χρονος Κύπριος γυναικολόγος, ο οποίος διατηρεί ιδιωτική κλινική.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μεταξύ των κατηγοριών τις οποίες παραδέχθηκε ο γυναικολόγος, έξι αφορούν βιασμούς, άλλες έξι αδικήματα περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης με τη χορήγηση φαρμάκων, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες αφορούν άσεμνες επιθέσεις και εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση.

Σημειώνεται ότι τα θύματα σε δύο κατηγορίες βιασμού είναι ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 15 και 17 χρόνων από την Κύπρο. Σύμφωνα με τη νομολογία, οι κατηγορίες για βιασμούς και περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης επισύρουν ποινές ισόβιας φυλάκισης.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες που αρχικά αντιμετώπιζε ο γυναικολόγος αποσύρθηκαν από την Κατηγορούσα Αρχή. Οι 44 κατηγορίες που παραδέχθηκε ο 56χρονος αφορούν 35 συνολικά γυναίκες, Κύπριες και αλλοδαπές, οι οποίες ήταν ασθενείς του.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, όλα τα αδικήματα διαπράχθηκαν στην κλινική του γυναικολόγου σε διάφορες ημερομηνίες από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011.

Εν τω μεταξύ, ο συνήγορος υπεράσπισης του γυναικολόγου ανέφερε στο Κακουργιοδικείο ότι στις 2 Φεβρουαρίου δικανική ψυχολόγος από τη Βρετανία εξέτασε τον κατηγορούμενο στις Κεντρικές Φυλακές και ενδεχομένως να κληθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου για να καταθέσει το πόρισμά της.

Η έκθεση της δικανικής ψυχολόγου θα δοθεί και στην Κατηγορούσα Αρχή. Το Κακουργιοδικείο όρισε την υπόθεση για γεγονότα και ποινή στις 22 Μαρτίου, ενώ μέχρι τότε ο γυναικολόγος θα παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

http://pafospress.com/

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: