Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από αναγνώστη

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Απευθύνομαι σε σας, διότι με την ιδιότητά σας ως ρυθμιστή του πολιτεύματος θα μπορούσατε καλλίτερα από οποιωνδήποτε να κρίνετε…
αν καθένα από τα παρακάτω τιμά το πολίτευμα αλλά κι εσάς προσωπικά, εφόσον βρίσκεστε στην κορυφή του:

– Η επιβολή ενός μη εκλεγμένου ανθρώπου από το εκλογικό σώμα ως πρωθυπουργού.

– Η επ’ αόριστον αναβολή των εκλογών με το επιχείρημα ότι θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα. Δηλαδή ο ισχυρισμός ότι θα ήταν καταστροφικό να αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, (που ενδιαφέρεται για το μέλλον των παιδιών του και της πατρίδας του περισσότερο σίγουρα από τον κάθε υπουργό και ευρωπαίο άρχοντα)!

– Η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε ξένα κέντρα εξουσίας (τρόικα, ΕΚΤ).

– Η εξαναγκαστική διακυβέρνηση από μειοψηφικούς ανίερους σχηματισμούς (ΠΑΣΟΚ+ΝΔ<40%) που επιπροσθέτως καταλύουν και το ρόλο της αντιπολιτεύσεως!

– Το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός ουδέποτε ερωτήθει αν επιθυμεί την αποδοχή του χρέους ή τη διακήρυξή του ως απεχθές με ό,τι κάθε απόφαση συνεπάγεται, αλλά του επιβάλλεται ως αναγκαία μια συγκεκριμένη συνταγή (όπως του επιβλήθει το ευρώ ,η ευρωπαϊκή ένωση, η τρόικα)

Ό,τι κι αν κρίνετε αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, ο ελληνικός λαός έχει ήδη βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Όχι ακούγοντας τα ΜΜΕ πλέον και τους πολιτικούς αλλά πληρώνοντας πολύ ακριβά το μάθημα της αφύπνισης. Πλέον αισθάνεται προδομένος από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Διότι κανείς άρχων δεν αφουγκράζεται την κοινωνία. Διότι τόσο το πολίτευμα, όσο και οι εκπρόσωποί του αλλά και οι εκλεγμένοι άρχοντες, θα έπρεπε να είναι στην υπηρεσία του έθνους, όχι δυνάστες του. Αν ο κυρίαρχος ελληνικός λαός ήθελε να αλλάξει και αυτό ακόμα το σύνταγμά του, θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Αν κρίνει το χρέος απεχθές και προτιμά ό,τι αυτό συνεπάγεται θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να το επιλέξει!

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Την 8-2-2005, χάσατε μια ευκαιρία να μείνετε αθάνατος στην ιστορία με το να δεχτείτε αδιαμαρτύρητα αντί να αντιδράσετε δεόντως στα όσα φρικαλέα διάβαζε μπροστά σας η κυρία Μπενάκη «…τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί, από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης»

Σήμερα, έχετε μια δεύτερη (!!!) ευκαιρία να αφήσετε ένδοξο το όνομά σας στην ιστορία και όλα όσα κάποιοι έχουν πει κατά καιρούς εναντίων σας θα καταρρεύσουν πανηγυρικά! Παραιτηθείτε τώρα, λυτρώστε άμεσα και γρήγορα τον ελληνικό λαό από την επιβληθείσα χούντα της τρόικας και του Δ.Ν.Τ. και το όνομα σας θα το μνημονεύουν ακόμα κι όσοι καταφέρθηκαν εναντίων σας. Ο Ιωάννης Μεταξάς, αν και δικτάτωρ έμεινε στην ιστορία επειδή όρθωσε ένα ΟΧΙ με το οποίο συντάχθηκε ομόψυχα ολόκληρο το έθνος. Αυτό το ΟΧΙ γαλούχησε τις επόμενες γενιές, αυτό μας εμπνέει. Σπάνια δίνει τόσο εύκολες ευκαιρίες δόξας η ζωή. Σας ζηλεύω που η μοίρα σας έδωσε απλόχερα μια τέτοια ευκαιρία στο κατώφλι του βίου σας.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, αδράξτε την, είναι η τελευταία!

Αναγνώστης

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: