Άποψη αναγνώστριας για τις απολύσεις υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ

Δε θέλω να σε απογοητεύσω κορίτσι μου αλλά πάρα πολλοί θα δούνε την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο.
(Αφορά: Αναγνώστρια διαμαρτύρεται για τις απολύσεις υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ!) Και εμείς οι παλαιότεροι -εκπ/κός είμαι- με 25 χρόνια υπηρεσίας κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή. Ναι είναι άδικο όσοι μπήκαν στο δημόσιο χωρίς βίσμα να κινδυνεύουν να δουν την πόρτα της εξόδου και άλλοι έχοντας μπάρμπα στην Κορώνη να παραμένουν μέσα ή και να εξαιρούνται.
Όμως μπήκαμε σε ένα άσχημο κύκλο και δύσκολα θα βγούμε από αυτόν. Από την άλλη δώσαμε και αφορμές. Λούφα από τη δουλειά, μη σωστή εξυπηρέτηση του κοινού, λαμογιές. Στον κλάδο μου μπορώ να σου πω ευθαρσώς ότι οι καθηγητές αν και έχουν λιγότερο ωράριο από εμάς τους δασκάλους δεν έκαναν ούτε και αυτές. Και όσο από μάθημα; Άστα έχω δυο μεγάλα παιδιά και είδα πολλά πράγματα. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που ιδρώνουν τη φανέλα τους, αλλά έλα τώρα να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας!

Ο ιδιωτικός τομέας ζει ανά πάσα στιγμή χρόνια τώρα με αυτήν την ανασφάλεια. Βέβαια εκεί υπάρχει και μια ειδοποιός διαφορά. Άτομα με πραγματικά προσόντα ανέρχονται και πάνε ψηλά σε επόμενα κλιμάκια της δουλειάς τους. Με περισσότερη δουλειά, ναι. Χωρίς σαβ/κα πολλές φορές ναι. Αλλά υπάρχει εκεί περισσότερη εξέλιξη. Στο δημόσιο; Στο δημόσιο εξελίσσεσαι ανάλογα αν έχεις μπάρμπα γνωστό. Ο ιδιωτικός τομέας πάνω από τα 25 θα αμοίβονται με 480 ευρώ. Στο δημόσιο 680. Πάλι υπάρχει διαφορά, αν και όχι μεγάλη. Ο ιδιωτικός τομέας έχει και τα δώρα του.Εμείς τα έχουμε αποχαιρετήσει 2 χρόνια τώρα 390 καθαρά το δώρο των Χριστουγέννων και 190 του Πάσχα και της αδείας του καλοκαιριού.

Αν λοιπόν υπολογίσεις και αυτά μια η άλλη ερχόμαστε.
Αλλά μην ανησυχείς, κοντός ψαλμός αλληλούια. Επειδή από ότι ακούω υπολειπόμαστε κατά 6 δις , πάλι σε μας στο δημόσιο θα πέσουν οι περικοπές. Μέχρι το Μάη εκεί να δεις τι άλλο θα δούμε.
Και το κακό πια θα είναι ότι ούτε παιδεία, ούτε υγεία δε θα έχουμε δωρεάν και ο καθένας μας-δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος- θα πληρώνει πολύ περισσότερο από την τσέπη του. Βέβαια τους στρατιωτικούς τους εξαίρεσε. Βέβαια, αφού κάνει τόσο σωστά τη δουλειά του. Αφού πληρώνει τα σπίτια νερό τηλέφωνο ρεύμα στους μετατεθέντες στρατιωτικούς, γιατί να τους βάλει στην ίδια κατάσταση με εμάς;

Τελικά θέλω να δω ποιοι τελικά θα πληρώσουν αυτήν την κρίση! Αλήθεια πόσο είπαμε ότι μειώθηκε η μισθοδοσία του κάθε βουλευτή; Εσείς μάθατε, γιατί εγώ δεν άκουσα τίποτα!

Αναγνώστρια

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: