Σαμαράς, ο επόμενος πρωθυπουργός;

Και όμως όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις , η Ν.Δ. παρά τους μοιραίους χειρισμούς των τελευταίων ημερών παραμένει πρώτο κόμμα. Η τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουμε…
Το γεγονός ότι πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του λαού και ξαφνικά έγιναν πιο μνημονιακοί και από το ΠΑΣΟΚ τελικά δεν έπαιξε ρόλο; Ότι έδιωξαν με συνοπτικές διαδικασίες όποιον βουλευτή τόλμησε να ακούσει την συνείδηση του και να εκφράσει την γνώμη του, ούτε αυτό; Το ότι η Ν.Δ. από ένα κόμμα με ιδεολογία και αρχές , μετατράπηκε σε έναν στρατό από άβουλα πιόνια που λένε σε όλα ναι , δεν ενόχλησε κανέναν;

Ας μην γελιόμαστε. Η Ν.Δ. αυτή τη στιγμή ουδεμία σχέση έχει με αυτό που κάποτε ήταν. Οι μάσκες έπεσαν και ο κος Σαμαράς ξεκίνησε να προετοιμάζει το κόμμα του για τον ρόλο που θα παίξει μετά τις επόμενες εκλογές. Ποιος ρόλος είναι αυτός; Mα φυσικά η εφαρμογή όλων όσων προβλέπονται σε Μνημόνιο 1,2 και Μεσοπρόθεσμο.

Δύο , δύο θα πωλούνται οι ΔΕΚΟ , κατά δεκάδες θα κλείνουν οι οργανισμοί , κατά χιλιάδες οι απολυμένοι. Μπροστά στον Σαμαρά, ο Παπανδρέου θα μας φαίνεται άγιος! Φυσικά για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται δύο πράγματα. Μία νωπή εντολή (για να φαίνεται ότι έχουμε πίσω μας τον λαό), και μια αστείρευτη πηγή από «ναι σε όλα» για να περνάμε τα νομοσχέδια χαλαρά. Τυχαίο άραγε που ο Κος Σαμαράς άφησε ανοικτή την πόρτα σε κόμματα που δεν έχουν καμία σχέση με την Ν.Δ. ; Πλέον όποιος δηλώνει υποταγή στο Μνημόνιο είναι καλοδεχούμενος (ανεξαρτήτου χώρου). Ποιες ιδεολογίες και κουραφέξαλα, πάνε αυτά.

Θα μου πείτε δεν τα βλέπει αυτά ο λαός; Αυτό έψαχνε απεγνωσμένα δύο χρόνια τώρα; Έναν ηγέτη να εφαρμόσει το μνημόνιο γιατί ο Παπανδρέου δεν μπορούσε; Eναν ηγέτη που ξεκινάει να σώσει τις επικουρικές και στην πορεία χάνει Μισθούς, Συντάξεις και Επικουρικές; Eναν ηγέτη που πυγμή δείχνει μόνο όταν απειλεί άγνωστους κουκουλοφόρους από τα κανάλια; Όχι δεν νομίζω ότι έψαχνε για αυτό.

Ξέρω από πρώτο χέρι ότι ακόμα και οι πιο φανατικοί ΝέοΔημοκράτες αρνούνται πεισματικά να ψηφίσουν αυτό που έχει καταντήσει η Ν.Δ. και τρομάζω στην ιδέα ότι αυτές οι Δημοσκοπήσεις μας προετοιμάζουν για ένα σενάριο όπου θέλουμε , δεν θέλουμε ο κος Σαμαράς θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός μας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

[via]

About Bantito

Here i am..

Leave a comment