Σόιμπλε: Ίσως ο Έλληνας Πρόεδρος να παράκουσε

«Εάν η Ελλάδα λάβει όλες τις αναγκαίες εγκρίσεις και εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και ξεκαθαρίσει άλλα θέματα, τότε θα είναι σε θέση να λάβει το δεύτερο πακέτο βοήθειας» φέρεται να είπε ο Σόιμπλε. «Μια συμφωνία διαρθρωμένη κατά στάδια ή μια συμφωνία βήμα προς βήμα θα ήταν εποικοδομητική» και πρόσθεσε: «Θα αποφασίσουμε για το πλήρες πρόγραμμα την Δευτέρα».

Πηγές είχαν δηλώσει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι αξιωματούχοι σε υπουργεία Εξωτερικών κρατών-μελών της ευρωζώνης εξέταζαν τρόπους να καθυστερήσουν τμήμα ή το σύνολο του δεύτερου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, ύψους 130 δισ. ευρώ. Όμως Ευρωπαίοι πολιτικοί εξέφρασαν αισιοδοξία την Παρασκευή ότι η Ελλάδα θα εξασφαλίσει το σύνολο του νέου πακέτου μετά την έγκριση του νέου πακέτου λιτότητας ύψους 3,3 δισ. ευρώ.

Ο Σόιμπλε αμύνθηκε επίσης έναντι των επικρίσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος τον κατηγόρησε οργισμένος ότι προσβάλλει την Ελλάδα. «Δεν ξέρω κανέναν κ. Σόιμπλε που θα έκανε τέτοιο πράγμα. ‘Ισως ο Έλληνας Πρόεδρος να παράκουσε κάτι» είπε. Πρόσθεσε ότι όλοι οι υπουργοί της ευρωζώνης μάχονται τα τελευταία δύο χρόνια να σταθεροποιήσουν το ευρώ «και ειδικά να σταθεροποιήσουν την Ελλάδα».

Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η ευρωζώνη δεν θέτει νέους όρους για τη βοήθεια αλλά είναι απαραίτητο η Ελλάδα να δώσει «επαρκείς εγγυήσεις ότι θα εφαρμόσει αυτούς που έχουν συμφωνηθεί ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών».

Υπενθυμίζεται ότι, ο Σόιμπλε δύο φορές την εβδομάδα που πέρασε αποκάλεσε την Ελλάδα «λάκκο χωρίς πάτο», προκαλώντας οργή στην Αθήνα και τροφοδοτώντας την υπόθεση ότι οι βορειοευρωπαϊκές χώρες ίσως ετοιμάζονται να αναγκάσουν τη χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, κάνοντας τον υπολογισμό ότι αυτό δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος να καταστρέψει το ευρώ.

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: