Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα

Kάλεσμα συμμετοχής στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνουν σήμερα στις 10:30 στο Σύνταγμα, απευθύνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ…

Οι διοικήσεις των συνδικάτων δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με όλα τα μέσα και τους τρόπους που διαθέτουν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, για να ακυρώσουν «τις προκλητικές και απαράδεκτες απαιτήσεις και συμπεριφορές» προς τους εργαζομένους και συνταξιούχους.

Ηδη, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νέα γενική απεργία (τρίτη κατά σειρά το τελευταίο χρονικό διάστημα) σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ και ότι θα συντονίσει, στηρίξει και καλύψει τις μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του δημόσιου τομέα, που με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων πραγματοποιούν στους χώρους εργασίας τους απεργίες, αποχή από την εργασία, καταλήψεις, διαμαρτυρίες κ.λπ.

Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της έχει μέχρι στιγμής λάβει αποφάσεις για συντονισμό απεργιακών αγώνων και δράσεων μεταξύ Ομοσπονδιών και συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων στις 29 Φεβρουαρίου με στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια.

Σε ανακοίνωσή της για το σημερινό συλλαλητήριο η Συνομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους ανέργους, όλους τους πολίτες «να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας ενάντια στα μέτρα και τις απαράδεκτες απαιτήσεις των Τροϊκανών που επιχειρούν να καταλύσουν το σύνταγμα που ποδοπατούν κάθε έννοια εργατικού δικαίου και συλλογικής διαπραγμάτευσης που τελικά τραυματίζουν τη Δημοκρατία».

Οι Έλληνες εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός, δηλώνει, «δεν θα υποταχθεί στους εκβιασμούς και στις απαιτήσεις των δανειστών δεν θα ανεχθεί προσβλητικές συμπεριφορές των “Μερκοζί”». «Η χώρα μας είναι ισότιμο μέλος της Ε. Ένωσης με υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα, επισημαίνει και καταλήγει:

«Οι πολίτες της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία δεν θα επιτρέψουν σε καμία τρόικα, να θέτει τα δημοκρατικά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα υπό αμφισβήτηση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας, με όλα τα μέσα και τους τρόπους που διαθέτουμε για να ακυρώσουμε αυτές τις προκλητικές και απαράδεκτες απαιτήσεις και συμπεριφορές».

Σε συγκέντρωση το απόγευμα της ίδιας μέρας (4μμ) στο Σύνταγμα «ενάντια στη νέα αποικιοκρατική σύμβαση και το δρακόντειο μνημόνιο που τη συνοδεύει», καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: