Στο Λαύριο η έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων

Έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Λαύριο «ώστε να αντιμετωπίσει την… εκστρατεία στοχοποίησης και ποινικοποίησης της πανεπιστημιακής ζωής» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων αναφέρει ότι «με λύπη παρακολουθεί τη νέα εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης των εκλεγμένων Διοικήσεων των Πανεπιστημίων» και στέκεται ιδιαίτερα στη στάση της υπουργού Παιδείας επισημαίνοντας τις τελευταίες δηλώσεις της, ότι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ήρθε σε συμφωνία με τους καταληψίες της Νομικής.

«Η κ. Υπουργός- τονίζεται από τους πρυτάνεις- προβαίνει δημοσίως σε ανυπόστατες κατηγορίες κατά του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, για το θέμα της κατάληψης κτιρίου της Νομικής Σχολής, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι με βάση το άρθρο 3 του Νόμου 4009/11, η πολιτεία οφείλει να κινείται αυτεπάγγελτα σε περιπτώσεις που τελούνται αξιόποινες πράξεις και τη στιγμή που οι πρυτανικές αρχές είχαν ενημερώνει έγκαιρα όλες τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομία, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Εισαγγελία Αρείου Πάγου)».

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: