Σουηδός επέζησε δύο μήνες παγιδευμένος σε αμάξι κάτω από το χιόνι

Το αυτοκίνητο βρέθηκε θαμμένο στο χιόνι

Ένας Σουηδός επέζησε για δύο μήνες παγιδευμένος σε αυτοκίνητο, το οποίο είχε θαφτεί κάτω από το χιόνι σε ένα… μονοπάτι στο δάσος χωρίς τρόφιμα, ανακοίνωσε η αστυνομία και ανέφεραν σουηδικά ΜΜΕ.

Ο 45χρονος, ο οποίος κατάγεται από τη νότια Σουηδία, βρέθηκε αποστεωμένος και πολύ αδύναμος.

Ήταν σε μικρή απόσταση από την πόλη Ίμεα, στη βόρεια Σουηδία, από ανθρώπους που κινούνταν με snow-mobil (ειδικά οχήματα για το χιόνι) και νόμισαν ότι είχαν βρει ένα κατεστραμμένο όχημα, έσκαψαν για να κοιτάξουν μέσα από το παράθυρο και είδαν κάτι να κινείται.

Ο άνδρας, που ήταν ξαπλωμένος στο πίσω κάθισμα σε έναν υπνόσακο, είπε ότι βρισκόταν στο αυτοκίνητο από την 19η Δεκεμβρίου.

«Είναι απλά απίστευτο ότι είναι ζωντανός, δεδομένου ότι δεν είχε φαγητό και δεδομένου ότι κάνει πραγματικά πολύ κρύο από τα Χριστούγεννα» δήλωσε μέλος σωστικού συνεργείου στην εφημερίδα Vasterbottens-Kuriren, που δημοσίευσε την είδηση.

Ο Εμπ Νίιμπεργκ, αξιωματικός υπηρεσίας στην αστυνομία της Ίμεα, είπε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να αμφισβητήσει πως ο άνδρας ήταν παγιδευμένος για τόσο μεγάλο διάστημα στο αυτοκίνητο.

«Δεν θα επινοούσαμε κάτι σαν κι αυτό. Οι υπηρεσίες διάσωσης ήταν στο σημείο και είδαν το ίδιο πράγμα όπως κι εμείς» είπε στην Vasterbottens-Kuriren.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ίμεα, όπου ο άνδρας νοσηλεύεται μετά την διάσωσή του, ανέφερε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δεδομένων των συνθηκών.

Γιατροί στο νοσοκομείο είπαν ότι οι άνθρωποι φυσιολογικά θα επιβίωναν για περίπου τέσσερις εβδομάδες χωρίς τροφή.

Πέρα από το ότι έτρωγε χιόνι, ο άνδρας πιθανώς επιβίωσε πέφτοντας σε μια κατάσταση που είναι παρόμοια με νάρκη, είπε ο γιατρός Στέφαν Μπραντ στην εφημερίδα.

«Περίπου σαν αρκούδα που πέφτει σε χειμερία νάρκη. Οι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν» εξήγησε.

«Είχε πιθανώς θερμοκρασία σώματος περίπου 31 βαθμών (Κελσίου) και το σώμα του προσαρμόστηκε. Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας δεν κατανάλωνε πολλή ενέργεια» τόνισε.

Το πώς και γιατί ο άνδρας βρέθηκε κάτω από το χιόνι στο δάσος παραμένει άγνωστο, ανέφερε η αστυνομία.

http://www.sofokleous10.gr/

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: