Ο Καστανίδης “δείχνει” νέο κόμμα

Την προοπτική δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με βασική αναφορά το «αντι-μνημονιακό» ΠΑΣΟΚ, δείχνει… με συνέντευξή του στη σημερινή Real News ο Χάρης Καστανίδης.

Ο πρώην υπουργός και πολιτικός συνοδοιπόρος του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος διεγράφη με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει στη Βουλή το Μνημόνιο ΙΙ, ανήκε στους υποψηφίους για να εκφράσουν την παπανδρεϊκή πτέρυγα στη μάχη της διαδοχής, απέναντι στο δίδυμο Βενιζέλου-Λοβέρδου.

Σήμερα, σχολιάζει με νόημα ότι οι διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συζητούν μεταξύ τους για να συγκροτήσουν μια αυτόνομη Κοινοβουλευτική Ομάδα εντός της Βουλής, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πιθανή η δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, που θα κληθεί να εκφράσει κάτι διαφορετικό από το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να ασκεί τις ίδιες πολιτικές που άσκησε μέχρι σήμερα, αφού οι οικονομικές επιλογές του δεύτερου Μνημονίου φέρουν τις υπογραφές και τις εγγυήσεις του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπανδρέου. Ποια είναι η προοπτική του, θα μας το δείξουν οι επόμενες εκλογές.

Τα νέα κόμματα δεν προκύπτουν ως αποτέλεσμα προσωπικών φιλοδοξιών, αλλά γεννιούνται μέσα σε ώριμες κοινωνικές διεργασίες. Πρέπει, συνεπώς, να ξαναδιαβάσουμε τις κοινωνικές αλλαγές που συντελούνται, να ερμηνεύσουμε την παρατηρούμενη κοινωνική κινητικότητα και να στοχαστούμε αν οι συντελούμενες μεταβολές και οι κραδασμοί επιβάλλουν ένα διαφορετικό αντιπροσωπευτικό σύστημα», αναφέρει με νόημα ο Χάρης Καστανίδης στη συνέντευξή του.

http://www.statesmen.gr/

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: