Μπλεγμένος σε δίκτυο πορνείας ο Στρος Καν

Η έρευνα επικεντρώνεται σε ένα δίκτυο πορνείας το οποίο λέγεται ότι προμήθευε με γυναίκες τους πελάτες του πολυτελούς ξενοδοχείου Carlton της πόλης.

Ανάμεσα στους πολλούς συλληφθέντες μέχρι στιγμής είναι τοπικοί επιχειρηματίες και ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Η γαλλική κατασκευαστική εταιρία Eiffage απέλυσε ένα στέλεχός της που θεωρείται ύποπτο ότι χρησιμοποιούσε χρήματά της για να προσλαμβάνει πόρνες, οι οποίες λέγεται ότι λάμβαναν μέρος σε σεξουαλικά πάρτι με τον Στρος Καν στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον.

Ο Στρος Καν λέγεται ότι συμμετείχε σε πάρτι αλλαγής συντρόφων και ότι δεν είχε λόγο να υποψιαστεί ότι οι γυναίκες ήταν πόρνες, έχει δηλώσει ο δικηγόρος του Ανρί Λεκλέρκ.

Η ερωτική επαφή με πόρνες θεωρείται νόμιμη στη Γαλλία.

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος Καν, πρόκειται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στην αστυνομία που ερευνά τις καταγγελίες για ένα δίκτυο πορνείας στη Λιλ της βόρειας Γαλλίας, σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ο οποίος παραιτήθηκε από το ΔΝΤ τον περασμένο Μάιο εξαιτίας της κατηγορίας για απόπειρα βιασμού από καμαριέρα ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη η οποία στη συνέχεια αποσύρθηκε, έχει ζητήσει δημοσίως να καταθέσει στην υπόθεση της Λιλ.

Ο Στρος Καν κλήθηκε να καταθέσει την Τρίτη στις 0800 GMT, είπε η πηγή, επιβεβαιώνοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας La Voix du Nord. Πρόκειται να τεθεί υπό κράτηση και να ανακριθεί για 48 ώρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο πολιτικός, ο οποίος θεωρήθηκε πιθανός αντίπαλος του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί στις προσεχείς εκλογές, αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή μετά τη σύλληψή του στις ΗΠΑ σχετικά με τις καταγγελίες ότι αποπειράθηκε να βιάσει μια καμαριέρα από τη Γουινέα.

Η καμαριέρα, Ναφισάτου Ντιάλο, έχει καταθέσει αγωγή εις βάρος του σε αστικό δικαστήριο μετά την απόσυρση των ποινικών κατηγοριών από τους εισαγγελείς.

Στις 13 Οκτωβρίου ο Στρος Καν απαλλάχθηκε και από τις κατηγορίες για απόπειρα βιασμού εκ μέρους μιας συγγραφέως στο Παρίσι, τρεις ημέρες προτού το όνομά του αναφερθεί και πάλι, αυτή τη φορά στην υπόθεση της Λιλ.

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: