Με βομβαρδισμό νησιών απειλεί η Βόρεια τη Νότια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα τη Σεούλ ότι θα βομβαρδίσει νησιά κοντά στα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών στην περίπτωση που η… Νότια Κορέα παραβιάσει τα χωρικά της ύδατα κατά τις στρατιωτικές ασκήσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει εντός της εβδομάδας στην Κίτρινη Θάλασσα.

Το επίσημο πρακτορείο KCNA μετέφερε δηλώσεις ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων που κάλεσαν τους κατοίκους των πέντε επίμαχων νησιών να τα εγκαταλείψουν προτού ξεκινήσουν, αύριο Δευτέρα, οι στρατιωτικές ασκήσεις.

Η Πιονγκιάνγκ έχει κατ’ επανάληψη απειλήσει με αντίποινα τη Νότια Κορέα, όμως είναι σπάνιο να κάνει εκ των προτέρων λόγο για εκκένωση των νησιών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αν η Σεούλ «αρχίσει μια ριψοκίνδυνη στρατιωτική προβοκάτσια στα νερά αυτά, καταπατωντας τα απαραβίαστα θαλάσσια σύνορα (…) ο ΚΡΑ (σ.σ. ο Λαϊκός Στρατός της Βόρειας Κορέας) θα απαντήσει άμεσα με αμείλικτους ανταποδοτικούς βομβαρδισμούς».

Τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι οι πενθήμερες στρατιωτικές ασκήσεις, στην Κίτρινη Θάλασσα, από κοινού με τις ΗΠΑ, θα ξεκινήσουν την Δευτέρα. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

[via]

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: