Μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις τους σημειώνουν τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών από τις συσκευές θέρμανσης

Μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις τους για το 2011 σημείωσαν τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών εξαιτίας της στροφής των Ελλήνων σε άλλες μορφές θέρμανσης εκτός του πετρελαίου. Οι πολύ υψηλές τιμές που έφτασε το πετρέλαιο για το 2011 ανάγκασε τα ελληνικά νοικοκυριά να σταματήσουν την αγορά πετρελαίου ενώ πάρα πολλοί άλλοι παράγγειλαν μικρές ποσότητες εως 500 λίτρα. Είναι γνωστό οτι φέτος 1 στις 7 πολυκατοικίες πήρε πετρέλαιο για τον χειμώνα του 2011-2012.

Οι Έλληνες αντί για πετρέλαιο προτίμησαν συσκευές θέρμανσης όπως κλιματιστικές μονάδες ηλεκτρικά καλοριφέρ και θερμάστρες ηλεκτρικές σόμπες και σόμπες υγραερίου. Ακόμη στην επαρχία έκαναν την εμφάνησή τους ξυλόσομπες και σόμπες με κάρβουνο. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα κοινόχρηστα και δημιουργούν πολλά προβλήματα στους υπόλοιπους ενοίκους των πολυκατοικιών τους με σημαντικότερο την αδυναμία αγοράς πετρελαίου.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης οι αλυσίδες καταστημάτων με ηλεκτρικά ήδη έκαναν χρυσές δουλειές σημειώνοντας μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011 αύξηση από 15% εώς και 100% στις πωλήσεις τους εξαιτίας της αγοράς τέτοιων συσκεύων.

Ειδικά για τον επόμενο χειμώνα που θα έρθει το 2012-2013 αναμένεται να υπάρξουν οι ίδιες ή και ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις πωλήσεων λόγω της αδυναμίας για αγορά πετρελαίου και αναγκαστική στροφή προς άλλες συσκευές θέρμανσης οι οποίες είναι και αρκετά ενεργοβόρες.

http://energy-engineer.blogspot.com/

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: