«Θέλουμε όλα τα χρήματα από Ψωμιάδη»

Ο νομικός σύμβουλος της ΑΕΚ, Χάρης Οικονομόπουλος είναι πεπεισμένος πως η Ενωση θα πάρει τα χρήματα από την υπόθεση με τον Μάκη Ψωμιάδη και θα επιδιώξει να τα πάρει όλα.
Αναλυτικά η συνέντευξη του στην εφημερίδα Εθνος:

Η πρόσφατη εκδίκαση φέρνει την ΑΕΚ ένα βήμα πιο κοντά στην δικαίωση;

Ήταν σίγουρα μία θετική εξέλιξη. Πλέον θα καταθέσουμε τα υπομνήματα την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ αύριο θα εξεταστεί ο μάρτυρας της πλευράς Ψωμιάδη. Πρέπει όμως να σας τονίσω ότι η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων δεν κρίνεται από μάρτυρες, αλλά από δημόσια έγγραφα.

Η εξέταση μαρτύρων είναι τυπική διαδικασία. Τα έγγραφα από το ΣΔΟΕ αναφέρουν ξεκάθαρα ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν φορολογικές δηλώσεις από το 2002, παρουσιάζουν τεράστιες καταθέσεις και αγορές ακινήτων.

Οι συναλλαγές είναι απίστευτες και έχουν πολύ προσεχτική δομή, ώστε να μην φαίνεται η δραστηριότητα. Ενα ενδεικτικό παράδειγμα είναι το περιστατικό της 16ης Οκτωβρίου 2001: O Μάκης Ψωμιάδης πήρα μια επιταγή από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και αντί να την καταθέσει στην ΑΕΚ, την κατέθεσε σε λογαριασμό του τότε 18χρονου γιου του, Σταύρου, που είχε μόλις εκείνη τη μέρα σε ιδιωτική τράπεζα. Πρόκειται για επιτηδευμένη προσπάθεια απόκρυψης των κλαπέντων από την ΑΕΚ.

Πότε θα προκύψει οριστική απόφαση;

Eλπίζουμε μέχρι τις 31 Μαρτίου, αν και η ουσιαστική δίκη όσον αφορά το ποινικό σκέλος είναι στις 4 Απριλίου, όταν θα δικαστεί ο Μάκης Ψωμιάδης με τα ξαδέρφια του. Είναι δύο διαφορετικές δίκες στο ίδιο κακουργιοδικείο.

Το δικαστήριο, με βάσει το άρθρο 46, έχει τη δυνατότητα να κατασχέσει και να αποδώσει όλα τα προϊόντα του ξεπλύματος χρήματος, ακόμα και αν κατέχονται από ανθρώπους που δεν είναι στο κατηγορητήριο, όπως στην προκειμένη περίπτωση τα παιδιά του.

Βάσει των εγγράφων τα ΣΔΟΕ, έχουν βρεθεί 23,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα δύο μπορούν να δικαιολογηθούν από τις δηλώσεις, ενώ τα 21,5 εκατ. ευρώ είναι αδικαιολόγητα.

Πιστεύετε ότι μέχρι τότε θα έχει εκδοθεί ο Μάκης Ψωμιάδης για να βρίσκεται στη δίκη;

Έχει προκύψει ένα πρόβλημα στη μετάφραση του αιτήματος που έχει αποσταλεί στα Σκόπια, το οποίο ήταν στα γαλλικά. Έπρεπε, όμως, να μεταφραστεί στα σλαβομακεδονικά, που είναι η μητρική τους γλώσσα, αλλά και στα αλβανικά, καθώς ο δικαστής είναι Αλβανός.

Βάσει όσων γνωρίζουμε αυτή η διαδικασία θα πάρει περίπου ενάμιση μήνα. Άρα, περίπου στα τέλη Μαρτίου μπορεί να έρθει στην Ελλάδα. Άλλωστε εμείς θέλουμε να είναι εδώ στις 4 Απριλίου.

Θεωρείτε, λοιπόν ότι η ΑΕΚ θα πάρει τα χρήματα;

Είμαι πεπεισμένος ότι η ΑΕΚ θα πάρει χρήματα απ’ αυτή την υπόθεση. Θα πάρει ό,τι βρεθεί στους λογαριασμούς των μελών της οικογένειας, διότι και αυτοί διώκονται για ξέπλυμα χρήματος. Αρχικά μπορεί να είναι αυτό το ποσό των21,5 εκατ. ευρώ, αλλά εμείς διεκδικούμε 80 εκατ. ευρώ και θα επιδιώξουμε να τα πάρουμε όλα.

Η ΑΕΚ μπορεί να σωθεί;

Προσωπικά θεωρώ πως ναι και τα χρήματα από την υπόθεση Ψωμιάδη είναι μια καλή βάση. Είναι κρίμα να πετύχει η εγχείρηση και να πεθάνει ο ασθενής. Η ΑΕΚ μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικασία από την υπόθεση Ψωμιάδη. Η δέσμευση των κεφαλαίων των μελών της οικογένειας μπορεί να καταστήσει πολύ πιθανή τη δανειοδότηση, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες υποχρεώσεις της ομάδας.

πηγή: www.gazzetta.gr

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: