Δεν δείχνουν να έχουν μέλλον τα e-shop στο Facebook

Αν και πολλοί πίστευαν ότι το Facebook θα αποτελέσει ένα ακόμη κανάλι ηλεκτρονικών πωλήσεων, η πραγματικότητα φαίνεται να τους διαψεύδει.
Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επένδυση σε αυτόν το τομέα μπορεί καν να βγάλει τα έξοδα της. Επιπλέον υπάρχουν σημαντικές εταιρείες, ανάμεσα τους οι Gamestop, Gap Inc. και Nordstrom, οι οποίες άνοιξαν ηλεκτρονικά καταστήματα στο Facebook αλλά στη συνέχεια τα έκλεισαν.

Οι λόγοι για την αποτυχία του ηλεκτρονικού εμπορίου εντός της πλατφόρμας είναι ασαφείς. Το πιθανότερο είναι όμως ότι οι χρήστες δεν επισκέπτονται την υπηρεσία για να κάνουν αγορές αλλά περισσότερο για να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους.

Επιπλέον, τα καταστήματα αυτά βρίσκονται εντός των σελίδων που έχουν δημιουργήσει οι εταιρείες. Είναι γνωστό όμως ότι σπάνια οι χρήστες επισκέπτονται τις σελίδες στις οποίες έχουν γραφτεί. Πατούν απλώς “Μου αρέσει” για να γίνουν μέλη και δεν επιστρέφουν ποτέ. Συνεπώς όσο καλό και αν είναι ένα κατάστημα οι περισσότεροι από αυτούς δεν πρόκειται να το δουν.

[via]

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: