Δίκη γιατρών για τον θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια θα δικαστούν δύο γιατροί οι οποίοι φέρονται ως υπεύθυνοι για το θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Κακαουνάκη.
Η δίκη των γιατρών του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου με τον έναν από τους δύο, (όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” και αναδημοσιεύει το news247.gr), να βαρύνεται και με την κατηγορία της παράβασης του ιατρικού απορρήτου, καθώς την ημέρα του θανάτου του έδωσε στη δημοσιότητα προσωπικά του δεδομένα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο γιατροί “από έλλειψη προσοχής την οποία όφειλαν κατά τις περιστάσεις και μπορούσαν να καταβάλουν επέφεραν τον θάνατο άλλου…”.

Στη δικογραφία περιγράφεται επίσης το ιστορικό της εγχείρησης που αποδείχθηκε μοιραία. Ο Νίκος Κακουνάκης υποβλήθηκε σε επέμβαση στις 24 Οκτωβρίου του 2009, καθώς έπασχε από έμμισχο πολύποδα του παχέως εντέρου.

Οι γιατροί ουσιαστικά κατηγορούνται ότι δεν έλαβαν υπόψη τους το βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό του 77χρονου Νίκου Κακαουνάκη που έπασχε από χρόνια πνευμονολογικά και καρδιακά προβλήματα και προχώρησαν σε επεμβάσεις που μάλιστα κρίθηκαν ανεπιτυχείς αντί να γίνει ενδοσκοπική αφαίρεση του πολύποδα.

http://www.flashnews.gr/

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: