Βοήθεια από την Κίνα για την κρίση χρέους στην Ευρώπη

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έφτασε στην Ιρλανδία, από όπου δήλωσε “Η Κίνα δεν πιστεύει ότι πρέπει να δυσφημίζεται η Ευρώπη… επειδή θεωρεί ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι προσωρινές”.

Τον Σι Τζινπίνγκ υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Σάνον ο αντιπρόεδρος της ιρλανδικής κυβέρνησης Ίμον Γκίλμορ.

Λίγο πριν από την άφιξή του, ο Κινέζος αντιπρόεδρος είχε εκτιμήσει ότι τα οικονομικά προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι “προσωρινά”.

“Η Κίνα δεν πιστεύει ότι πρέπει να δυσφημίζεται η Ευρώπη, επειδή θεωρεί ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι προσωρινές” ανέφερε ο Σι, σε συνέντευξή του στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Irish Times.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κυβερνήσεις και οι λαοί της Ευρώπης έχουν τη δυνατότητα, τη σοφία και τα μέσα να επιλύσουν το πρόβλημα του δημόσιου χρέους και να ξαναβρούν την ανάπτυξη” δήλωσε.

Ο αντιπρόεδρος της Κίνας σημείωσε ακόμη ότι η χώρα του συνεχίζει να υποστηρίζει με τον τρόπο της τις προσπάθειες της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ευρωπαϊκού χρέους.

“Έχουμε προσφέρει μία ειλικρινή βοήθεια στους Ευρωπαίους φίλους μας με μία αύξηση των αμοιβαίων επενδύσεων και την εμπορική συνεργασία μας” προσθέτει.

“Μία Ευρώπη ενωμένη, σταθερή και ευημερούσα θα αποτελέσει πολύτιμη συμβολή στην ισχυρή, ισορροπημένη και βιώσιμη παγκόσμια οικονομία” αναφέρει, υποστηρίζοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας αποτελούν “μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες της κινεζικής διπλωματίας”.

Ο Σι ο οποίος είχε ταξιδεύσει στην Ιρλανδία το 2003, αυτή τη φορά πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη, που επικεντρώνεται στο εμπόριο.

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: