Το Κολοσσαίο υπέστη φθορές από το χιόνι

Η βαριά χιονόπτωση προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στα τείχη της μεσαιωνικής πόλης του Urbino και επιδείνωσε περισσότερο…
την κρίσιμη κατάσταση του Κολοσσαίου στην Ρώμη, το οποίο χρειάζεται επειγόντως εργασίες αποκατάστασης.

Μερικές καταρρεύσεις έχουν σημειωθεί στα ιστορικά μοναστήρια του San Francesco και San Bernardino στο Urbino, καθώς και στην εκκλησία των Καπουτσίνων. Ζημιά προκλήθηκε επίσης, στον καθεδρικό ναό της πόλης που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Η στέγη της εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην πόλη της Urbania επίσης κατέρρευσε και η συλλογή πινάκων και εκκλησιαστικών σκευών μεταφέρθηκαν από το Παλάτι του Δούκα καθώς υπάρχουν ανησυχίες για ενδεχόμενη κατάρρευση. Οι πόρτες της εκκλησίας του 13ου αιώνα στην πόλη Cagli επίσης, έχουν υποστεί σημαντικές φθορές.

Στην Ρώμη, θραύσματα αποκολλήθηκαν από το Κολοσσαίο, το οποίο παραμένει κλειστό για τους επισκέπτες της αιώνιας πόλης. Το διάσημο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της κυκλοφορίας, υφίσταται φθορές λόγω της μόλυνσης και χάνει σταδιακά κομμάτια του με την πάροδο των χρόνων.

Το 2.000 ετών μνημείο περιμένει την αναστήλωση που έχει καθυστερήσει σημαντικά και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα με χρηματοδότηση από τον Ιταλό επιχειρηματία Diego Della Valle.

erroso.blogspot.com

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: