Σε ένα χρόνο θα αποκατασταθούν οι ΧΑΔΑ του δήμου Δράμας

Σε περίπου ένα χρόνο θα έχει τελικά ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του ενεργού ΧΑΔΑ του δήμου Δράμας, αλλά και του ΧΑΔΑ Σιδηρονέρου…
η λειτουργία του οποίου έχει διακοπεί από το 2010.

Η δαπάνη, ύψους 1,425 εκατ., ευρώ θα καλυφθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αποφάσισε την ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη».

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται εργασίες διαχείρισης στραγγισμάτων και βιοαερίου, κάλυψης, στεγανοποίησης και δενδροφύτευσης.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση, μέσα το πρώτο εξάμηνο του 2012 θα ξεκινήσει η ανακύκλωση συσκευασιών στο δήμο Δράμας. Έχουν παραληφθεί 600 μπλε κάδοι και παραλαμβάνονται 3 απορριμματοφόρα και 1 όχημα μεταφοράς.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, έχει υποβληθεί πρόταση για τη διαχείριση και των οργανικών απορριμμάτων με την προμήθεια μηχανημάτων για την κομποστοποίησή τους. Παράλληλα, θα γίνει και προμήθεια οικιακών κομποστοποιητών, ώστε να περιοριστεί ο όγκος των απορριμμάτων στην πηγή τους.

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: