Να τους πούμε ένα “Ευχαριστώ”

Σχετικά με τις έντονες διαμαρτυρίες των Ευρωπαίων φίλων της Ελλάδας για τις απάνθρωπες και απαράδεκτες οικονομικές πιέσεις που υφίσταται η χώρα μας από τις κυβερνήσεις τους…
θα πρότεινα στους οργανωτές της αυριανής συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, να απευθύνουν ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους πολίτες των χωρών αυτών που χωρίς κανείς να τους το ζητήσει ξεσηκώθηκαν ενάντια στην αδικία ενός λαού που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα.

Και επειδή κατάγομαι από το Μεσολόγγι, ο αυθόρμητος αυτός ξεσηκωμός, μου θύμισε τον ίδιο ξεσηκωμό της Ευρώπης όταν έπεσε το Μεσολόγγι μετά την ηρωική του Έξοδο. Τότε ανάγκασε τις κυβερνήσεις των Ευρωπαίων και ειδικότερα τον ίδιο τον Μέττερνιχ να γράψει στην Υψηλή Πύλη στην Κωνσταντινούπολη το εξής «Δυστυχώς Υψηλότατε εμεσολάβησεν το Μεσολόγγι». Και υπεγράφη η Ελευθερία για την Ελλάδα.

Κάτι ανάλογο ίσως συμβεί και τώρα, αν οι ευρωπαίοι διαμαρτυρόμενοι συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό να πιέζουν τις κυβερνήσεις τους για μια δικαιότερη και ανθρώπινη συμπεριφορά τους προς τη χώρα μας.

Πάντως τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Αναγνώστης

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: