Η Ελλάδα του 2012 μοιάζει πολύ με την Ελλάδα του 1941!

Σοκαριστικός ο παραλληλισμός που κάνει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. «Οι Έλληνες στέκονται στην ουρά για τα συσσίτια όπως όταν ήταν υπό τη κυριαρχία των Ναζί, οδηγούνται…
στην αυτοκτονία και χάνουν κάθε μέρα τις δουλειές τους» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Εδώ και τρία χρόνια το τσουνάμι της κρίσης έχει χτυπήσει την Ελλάδα, με περικοπές μισθών, απολύσεις και τους μικρούς μαθητές να λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα. Πολλές οικογένειες δεν ανάβουν την θέρμανση γιατί δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν».

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για πολλές ομοιότητες της σύγχρονης Ελλάδας με αυτή της κατοχικής. «Οι Έλληνες μαζεύονται σε ουρές για λίγο κομμάτι κρέας. Είναι πολύ σκληρό για αυτούς να πεινούν λόγω της κρίσης» αναφέρει και τονίζει ότι «μια βόλτα στην πλατεία Ομονοίας, στην κεντρική εμπορική περιοχή της Αθήνας αρκεί για να ανακαλύψετε το βάθος του πόνου».

Δεν παραλείπει ωστόσο να κάνει αναφορά στο φωτεινό σημείο της οικονομίας της Ελλάδας, τον τουρισμό. «Η ελληνική οικονομία είναι σε ελεύθερη πτώση, αλλά υπάρχει ένα φωτεινό σημείο, ο τουρισμός.

Κάθε χρόνο συρρέουν χιλιάδες παραθεριστές, μόνο που φέτος φαίνεται πως θα μειωθούν οι Γερμανοί, υπό τον φόβο της τυχόν έχθρας που υπάρχει στο πρόσωπο τους λόγω των συνθηκών «αναφέρει το δημοσίευμα.

onlarissa.gr

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: