“Δεν παίρνουμε όλοι οι γιατροί φακελάκια”!

Τι λέει ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων Θ. Στέφος, με αφορμή τις κατηγορίες σε βάρος δύο γυναικολόγων… “Δεν παίρνουμε όλοι οι γιατροί φακελάκια”, διευκρινίζει ο ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρος Στέφος. Αφορμή αποτέλεσαν οι καταγγελίες σε βάρος δύο γιατρών της κλινικής τους για χρηματισμό. Ειδικότερα ο κ. Στέφος αναφέρει: “Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ειδήσεις για καταγγελίες
ασθενών σε βάρος ιατρών της κλινικής μας, κατά τις οποίες οι τελευταίοι ζήτησαν χρηματικά ανταλλάγματα για την παροχή των υπηρεσιών τους. Η κλινική μας καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές, όμως δεδομένου ότι η διερεύνηση των καταγγελιών δεν έχει ολοκληρωθεί, είμαστε επί του παρόντος υποχρεωμένοι να επιφυλαχθούμε για τη βασιμότητά τους. Επιθυμούμε, πάντως, από τώρα να καταστήσουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι η κλινική μας είναι προσηλωμένη στην παροχή στο κοινό των επιστημονικών υπηρεσιών της, τηρώντας αυστηρά το θεσπισμένο πλαίσιο όλων των σχετικών νομικών, δεοντολογικών και ηθικών κανόνων”.
Και προσθέτει: “Συνεπώς η σποραδικά παρουσιαζόμενη στον Τύπο εικόνα των περιστατικών του ανωτέρου είδους ως δήθεν γενικευμένων είναι άστοχη και αδικεί σφοδρά το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό μας που καθημερινά μοχθεί για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών περίθαλψης στο κοινό, το οποίο στη συντριπτική πλειοψηφία του δεν αποτελείται από εύπορους”.

katoci.com

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: