Δέχομαι την παραίτηση Γερουλάνου!

Δεκτή η παραίτησή σας κύριε Υπουργέ, γιατί δεν πράξατε τίποτα για να προστατέψετε…
τον πολιτισμό και τον τουρισμό αυτής της χώρας. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο έχει γίνει κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, κι εσείς δεν ασκήσατε καμιά πίεση για να αυξηθεί η αστυνόμευση και να πάψει αυτή η εικόνα που αμαυρώνει ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της χώρας. Το ίδιο μουσείο λειτουργεί με τις μισές του αίθουσες κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού. Τι κάνατε γι αυτό; Αμέτρητοι χώροι και μουσεία σ’ όλη τη χώρα υπολειτουργούν για τον ίδιο λόγο. Πχ. Tο μουσείο των Δελφών κλείνει το μεσημέρι, αναγκάζοντας τους τουρίστες είτε να διανυκτερεύσουν στους Δελφούς, είτε να κάνουν ημερήσια εκδρομή με την ψυχή στο στόμα για να προλάβουν, αντί ν’ απολαύσουν το χώρο και το μουσείο με την άνεσή τους. Κάνατε κάτι γι αυτό;

Κάνατε όμως για το Βυζαντινό μουσείο και το Μουσείο Μπενάκη, χορηγώντας μια επιχορήγηση εκατομμυρίων για μια έκθεση στην οργανωτική επιτροπή της οποίας ήταν η μητέρα σας.
Την ίδια γενναιοδωρία επιδείξατε επιχορηγώντας το Μέγαρο Μουσικής και το Μουσείο Μπενάκη, ιδιωτικούς φορείς, τη στιγμή που δημόσια μουσεία και χώροι υπολειτουργούν λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Την ίδια στιγμή δεν κατορθώσατε ν’ ασκήσετε πιέσεις έτσι ώστε ο Τουρισμός, η «βαριά βιομηχανία της Ελλάδας» να έχει προτεραιότητα στην κρατική χρηματοδότηση και πολιτική. Ούτε καταφέρατε να αποτρέψετε το συνάδελφό σας υπουργό κο. Ραγκούση από το να ανακοινώσει απροσδόκητα το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί στη μέση της τουριστικής σεζόν, ενώ ήταν δεδομένο ότι θα ακολουθούσαν οι αναμενόμενες κινητοποιήσεις που έκλεισαν λιμάνια κι έκαναν τη χώρα μας αποφευκτέα διεθνώς.

Δε μπορέσατε να προστατεύσετε ούτε τους επισκέπτες μας ούτε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, όταν μια χούφτα απεργοί κρατούσαν τα πλοία στα λιμάνια και τους τουρίστες όμηρους.
Μήπως όμως κάνατε κάτι για να εξισορροπήσετε την εικόνα της χώρας μας που αμαυρωνόταν από τις ταραχές; Γιατί δεν εκδώσατε ένα δελτίο τύπου, γιατί δεν οργανώσατε συνέντευξη τύπου, γιατί δε δημοσιεύσατε έστω ένα μήνυμα στο προσφιλές σας Τwitter ότι οι φωτιές δεν απειλούν όλη την Αθήνα, αλλά ότι εσείς πίνετε ήρεμα τον καφέ σας στην Πλάκα, χωρίς να σας επηρεάζουν τα επεισόδια; Κάνατε κάτι για ν’ ανατρέψετε την εικόνα ότι όλη η Αθήνα καίγεται κι ότι είναι επικίνδυνο να έρθει κανείς εδώ; Αντιθέτως, βιαστήκατε ν’ ανακοινώσετε ότι φοβάστε επεισόδια όπως εκείνα της Αιγύπτου, ότι ακριβώς χρειάζεται ένας υποψήφιος επισκέπτης για ν’ αλλάξει γνώμη και ν’ αποφασίσει να επισκεφθεί τη γείτονα.

Κι έτσι, τη στιγμή που ο τουρισμός γνωρίζει πρωτοφανή κάμψη κι ο πολιτισμός δέχτηκε δυο ανεπανόρθωτες επιθέσεις, τώρα επιτέλους αποφασίσατε να παραιτηθείτε κύριε Υπουργέ.
Η παραίτησή σας γίνεται δεκτή. Με χαρά.

Αναγνώστης

[via]

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: