Απίστευτη κτηνωδία στη Μεσαρά!

“Τέρας” έσερνε το σκύλο του για χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο του, μέχρι που το σχοινί έκοψε, αφήνοντας το σκύλο να κείτεται αιμόφυρτος και σε ημιθανή κατάσταση! Θύελλα αντιδράσεων για το κτήνος της Μεσαράς…

Τα ξημερώματα της Πέμπτης ο δασοφύλακας, Γιώργος Μενεγάκης, εντόπισε ένα σκυλί να κείτεται στην άσφαλτο στην περιοχή Πετροκεφαλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σταμάτησε το αυτοκίνητο του νομίζοντας αρχικά, ότι πρόκειται για άνθρωπο. Διαπίστωσε όμως, ότι ήταν ένα μεγαλόσωμο σκυλί, Γερμανικός Ποιμενικός, βάρους περίπου 60 κιλών, το οποίο ήταν ακόμα ζωντανό.

Το ζώο ήταν γδαρμένο σε όλο του το σώμα από την τριβή πάνω στην άσφαλτο. Τα οστά του ήταν εμφανή σε αρκετά σημεία. Το κομμένο σχοινί, που βρισκόταν δίπλα του αποδείκνυε το μαρτύριο. Προφανώς κάποιος το έσερνε με το αυτοκίνητο του, και το ζώο εγκαταλείφθηκε εκεί, μόλις το σχοινί κόπηκε!

Ο κ. Μενεγάκης, όπως εξήγησε ο ίδιος στο www.zoosos.gr, σκέπασε το σώμα του σκύλου με ένα πανί και έμεινε μαζί του, για να μην το χτυπήσουν τα διερχόμενα οχήματα. Στη συνέχεια χάρη στη βοήθεια και του Φάνη Δουλγεράκη – που είναι γνωστός για τη φιλοζωική του δράση – κατάφερε να το μεταφέρει στον κτηνίατρο Μανώλη Ξημεράκη στις Μοίρες.

Ο κτηνίατρος, για να λυτρώσει το ζώο, που βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, προχώρησε σε ευθανασία. Όσοι βρέθηκαν εκείνο το πρωινό στον δρόμο από Πόμπια προς Μάταλα και στο σημείο, που εντοπίστηκε το δύστυχο ζώο (κοντά το κέντρο Πέτρινη Πολιτεία) τονίζουν, ότι τη φρίκη, που αντίκρισαν, δεν μπορούν να την ξεχάσουν.

Το ενδεχόμενο αυτό το συμβάν, να είναι αποτέλεσμα ατυχήματος και όχι σκόπιμου βασανισμού, δεν ευσταθεί. Αν το μεγαλόσωμο σκυλί ήταν δεμένο σε καρότσα π.χ. αγροτικού, έπεσε από αυτή και ο οδηγός δεν το κατάλαβε, τότε γιατί δεν επέστρεψε, για να το αναζητήσει, μόλις διαπίστωσε την απώλεια του; Γιατί δεν προσπάθησε να το σώσει;

Δυστυχώς η περίπτωση του ατυχήματος δεν μπορεί να ισχύει σε αυτή την περίπτωση. Όλα δείχνουν, πως πρόκειται για ακόμα ένα φριχτό έγκλημα! Φωτογραφίες και για αυτό το συγκλονιστικό γεγονός υπάρχουν και θα τις δημοσιεύουμε μόλις τις λάβουμε.

Αν γνωρίζετε οτιδήποτε σχετικά με αυτό το περιστατικό επικοινωνήστε με την Μ.Κ.Ο. Ζωφόρος Ηρακλείου Κρήτης στείλτε μήνυμα στο email: zophoros@yahoo.gr.

 

creteplus.gr

[via]

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: