Έτοιμος να κατασκευάσει πάρκινγκ ο Μπουτάρης

Η χθεσινή ενημέρωση του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, ότι παραχωρείται στους δήμους η δυνατότητα να…
κατασκευάζουν υπόγειους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, ανακουφίζει την δημοτική αρχή και τον Γιάννη Μπουτάρη που θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για κατασκευή δημοτικών πάρκινγκ που θα «ανακουφίσουν» το κέντρο της πόλης από τα διπλοπαρκαρισμένα.

Την ικανοποίηση του για την αίσια έκβαση του θέματος εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Τέλος καλό, όλα καλά. Η υπόθεση της παραχώρησης της αρμοδιότητας κατασκευής υπόγειων παρκινγκ στο Δήμο Θεσσαλονίκης καθυστέρησε πάρα πολύ. Το παρήγορο είναι ότι έστω και αργά τα Υπουργεία αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να ορίζει αυτή τα του οίκου της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης.

 
Σύντομα ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα μπορεί να προχωρήσει στη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, εκτίμησε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκης.

Προσύμφωνο για τις νέες λεωφορειολωρίδες

Στη συνάντηση υπογράφτηκε επίσης προσύμφωνο Προγραμματικής Σύμβασης με την οποία ανατίθεται στο Δήμο Θεσσαλονίκης η μελέτη και κατασκευή των τεσσάρων νέων λεωφορειολωρίδων που πρόκειται να κατασκευασθούν εντός των ορίων του Δήμου.

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης ανατίθεται επίσης και η αρμοδιότητα για τη συντήρηση των λεωφορειόδρομων που βρίσκονται εντός των ορίων του. Η οριστική σύμβαση θα υπογραφεί μετά την έγκρισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το κόστος κατασκευής των τεσσάρων νέων λεωφορειολωρίδων εκτιμάται σε 550.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από κοινοτικά προγράμματα. 

Τον προσεχή μήνα αναμένεται να υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το τεχνικό δελτίο για την χρηματοδότηση των λεωφορειολωρίδων από Κοινοτικό Πρόγραμμα.

spnews.gr

[via]

Advertisements

About Bantito

Here i am..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: